menusearch
labkhandsabz.ir

آیا مسجد کبود مزار شریف محل دفن امام علی (ع) است؟

جستجو
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ | ۶:۴۵:۱
۱۴۰۲/۱/۲۳ چهارشنبه
(0)
(0)
آیا مسجد کبود مزار شریف محل دفن امام علی (ع) است؟
آیا مسجد کبود مزار شریف محل دفن امام علی (ع) است؟

مسجد کبود مزار شیرف افغانستان - لبخند سبز

مهدی صالحی

لبخند سبز - افغانستان جدای از جنگ، انفجار و درگیری ها، روی دیگری هم دارد که آن تمدن و آثار تاریخی با معماری بی نظیر است و از جمله آن ها، می‌توان به مسجد «کبود» در شهر مزار شریف اشاره کرد که یکی از آثار ارزشمند این کشور محسوب می‌شود. با این که گردشگر ان غیرمسلمان ها نمی‌تونند وارد این مسجد که از جاذبه های مذهبی افغانستان است، شوند اما می‌تواند از فضای سبز زیبایی که در اطراف مسجد هست لذت ببرند.

 

مسجد کبود مزارشریف بنا به اعتقاد برخی از مردم محل دفن حضرت علی (ع) است که دلیل نامگذاری شهر مزار شریف نیز به همین سبب است.

بنابر برخی روایات که به لحاظ تاریخی مورد تردید قرار دارند، پیکر امام علی(ع) به دستور امام صادق(ع)و توسط ابومسلم خراسانی از نجف به محل فعلی مقبره منسوب، منتقل شده است. ابومسلم افراد کارآزموده خود را فرستاد و آنها تابوت حاوی پیکر امام علی(ع) را پنهانی از نجف با شتر به مرو شاه‌جهان بردند و در محلی موسوم به کوه نور گذاشتند و از آنجا بعداً وارد بلخ کردند و در قریه خواجه خیران مخفیانه مدفون ساختند و لوحی نیز بر روی آن گذاشتند. بنا بر اعتقادات قالب مسلمانان مدفن حضرت علی (ع) در شهر نجف در کشور عراق است، چرا که نبش قبر و انتقال آن جایز نیست و ماجرای درخواست امام صادق (ع) برای انتقال پیکر با باورهای رسمی سازگار نیست.

مسجد کبود مزار شریف، جاذبه ای مذهبی در افغانستان

این مکان بنا بر تاریخ، مزار شریف بارگاه امامزاده ای فقیه و شاعر است که در قرن پنجم قمری در بلخ می‌زیسته و اشتراکاتی با حضرت علی (ع) داشته است که سبب شده او را با ایشان اشتباه بگیرند. از جمله نام، کنیه و لقب او همانند آن حضرت بوده و نام پدرش نیز ابوطالب بوده است. در هر حال مردم مزار شریف و افغانستان به این مکان احترام ویژه ای قائل هستند و سالانه هزاران نفر برای زیارت به مسجد کبود می آیند.

این مسجد بارها بازسازی شده است و هر چند تاریخ ساخت آن مشخص نیست، برخی می‌گویند که برای نخستین بار این مسجد زمان «سلطان احمد» مورد بازسازی قرار گرفته است. این مسجد به دست «چنگیزخان» در سال ۱۲۲۰ میلادی در جنگی حوالی این منطقه تخریب شده است و «سلطان حسین میرزا» در قرن پانزدهم آن را بازسازی کرده است.

علت نامگذاری این مسجد به کبود، آبی بودن رنگ دیوارها و کاشی های صحن و ضریح آن است.

شعر جامی بر سر درب مسجد

بر روی دروازه جنوبی این مزار شعری از عبدالرحمن جامی شاعر قرن نهم هجری حک شده است که چنین است:

گویند که مرتضی علی در نجف است                    در بلخ بیا ببین چه بیت الشرف است

جامی نه عدن گوی و نه بین الجبلین                    خورشید یکی و نور او هر طرف است

مسجد کبود مزار شریف، جاذبه ای مذهبی در افغانستان

در این مسجد، موزه ای وجود دارد که بخشی از مجموعه های آن مربوط به آثار باقی مانده از پیامبر اکرم (ص) است و از جمله‌ آنها ظرفی است که می‌گویند پیامبر اکرم (ص) در آن غذا می‌خوردند و کفشی است که می‌پوشیدند. در این موزه همچنین، کتابی است که پیامبر اکرم (ص) برای «مقوقس» که در تاریخ اسلام به عنوان یکی از حاکمان مصر به شمار می‌رفته، فرستاده است. همچنین، شمشیر «ابوبکر» نیز در این موزه قرار دارد و ظرف هایی سفالی که نام پیامبر اکرم (ص) روی آن نوشته شده و نسخه های خطی از آثار اسلامی در آن قرار دارد.

مزار شریف قبر کیست ، مزار شریف چند ولسوالی دارد ، مذهب مردم مزار شریف ، راز کبوتران مزار شریف ، تاریخچه مزار شریف ، مزار شریف روضه ، زیارت حضرت علی در مزار شریف ، داستان مزار شریف چیست ، عجایب حرم امام علی ، قبر حضرت علی در کدام کشور است ، داخل قبر حضرت علی ، چه کسانی در حرم حضرت علی دفن هستند ، کدام امام قبر امام علی را زیارت نکرده است ، چرا حرم حضرت علی انگور دارد ، جای انگشت روی ضریح حضرت علی ، حرم حضرت علی در کدام شهر است حرم علی بن ابی‌طالب ، آرامگاه نوح ، آرامگاه‌ها در عراق ، تشیع در عراق ، جاذبه‌های گردشگری عراق ، زیارت ، زیارتگاه‌ها در عراق ، زیارت‌گاه‌های شیعه ، ساختمان‌ها و سازه‌های کامل‌شده در ۹۷۷ میلادی ، ساختمان‌های مذهبی کامل‌شده در ۱۵۰۰ میلادی ، عتبات عالیات ، علی بن ابی‌طالب ، مسجدهای تشیع ، مسجدهای تشیع در عراق ، مسجدهای سده ۱۰ میلادی ، مسجدهای سده ۱۵ میلادی ، مسجدهای عراق ، معماری دوره صفویان ، معماری دهه ۱۵۰۰ میلادی ، مکان‌های مقدس شیعه دوازده‌امامی ، شیعه دوازده‌امامی ، لبخند سبز ، پایگاه گردشگری لبخند سبز ، پایگاه خبری گردشگری لبخند سبز ، اقتصاد گردشگری ، خبر سبز ، هفته‌نامه خبر سبز ، گردشگری ، ایرانگردی ، جاذبه های گردگشری ایران ، افغانستان ، مزار شریف ، جاذبه های گردشگری افغانستان ، مسجد کبود مزار شریف ، فروردین 1402 ، فروردین ، مهدی صالحی ،
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار