menusearch
labkhandsabz.ir

ترش شامی گیلانی غذایی برای عاشقان مزه های ترش

جستجو
يكشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۲:۴۲
۱۴۰۴/۷/۲۷ يكشنبه
(0)
(0)
ترش شامی گیلانی غذایی برای عاشقان مزه های ترش
ترش شامی گیلانی غذایی برای عاشقان مزه های ترش

شامی گیلانی - لبخند سبز

زهرا علیخانی

لبخند سبز - اگر اهل طعم‌های ترش و دلچسب شمالی هستی، بدون شک ترش شامی گیلانی یکی از خوش‌عطرترین و خاص‌ترین غذاهایی‌ست که باید امتحانش کنی. این شامی محبوب با ترکیب گوشت، سبزی‌های معطر و رب انار یا آب‌غوره، یه غذای اصیل گیلانیه که بویش آدم رو مستقیم می‌بره کنار جنگل‌های سبز شمال و صدای بارون روی سقف سفالی خونه‌های قدیمی

 

مواد لازم برای ۴ نفر

 • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

 • پیاز: ۲ عدد متوسط

 • سبزی معطر (جعفری، گشنیز، نعنا، تره و کمی چوچاق در صورت دسترسی): ۴ قاشق غذاخوری خردشده

 • سیر: ۲ حبه

 • تخم‌مرغ: ۱ عدد

 • رب انار ترش: ۲ قاشق غذاخوری

 • آب‌غوره: ۲ قاشق غذاخوری (در صورت تمایل به جای رب انار یا در کنار آن)

 • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

 • روغن برای سرخ کردن: به مقدار کافی

 

طرز تهیه ترش شامی گیلانی

 آماده‌سازی مواد اولیه

پیازها را رنده کرده و آب اضافی‌شان را بگیرید. سیر را له کنید. در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیر، تخم‌مرغ و سبزی‌های معطر را با هم مخلوط کنید.

 اضافه کردن ادویه و ترشی

زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. سپس رب انار و آب‌غوره را هم بریزید تا طعم ترش و لذیذ مخصوص شامی گیلانی شکل بگیرد. همه مواد را خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

 شکل دادن شامی‌ها

از مواد گلوله‌هایی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید، کمی پهن‌شان کنید و وسط هر کدام را با انگشت گود کنید تا مغزشان خوب بپزد.

 سرخ کردن

در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و شامی‌ها را با حرارت متوسط سرخ کنید تا دو طرف‌شان طلایی شود.

 جا انداختن شامی

بعد از سرخ شدن، شامی‌ها را داخل قابلمه بچینید. در صورت تمایل کمی آب داغ، رب انار و آب‌غوره اضافه کنید تا سس ملسی درست شود. درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد تا کاملاً جا بیفتد.

 

سرو شامی گیلانی

شامی‌های ترش و خوش‌رنگ را در دیس بچینید و با برنج زعفرانی یا نان تازه سرو کنید. در کنار این غذا، زیتون پرورده، سیرترشی و سبزی تازه ترکیب بی‌نظیری خواهند بود.

 

نکته:

اگر طعم خیلی ترش دوست داری، مقدار رب انار یا آب‌غوره رو بیشتر کن. اما برای مزه‌ای متعادل‌تر، کمی شکر هم می‌تونی به سس اضافه کنی تا مزه‌ها بالانس بشن

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
سایت ساز و فروشگاه ساز یوتاب