menusearch
labkhandsabz.ir

مالاوابیج گیلانی 🌰(خورش گردو و سبزی شمالی)

جستجو
شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ | ۲۳:۳۸:۰۸
۱۴۰۴/۷/۲۶ شنبه
(0)
(0)
مالاوابیج گیلانی 🌰(خورش گردو و سبزی شمالی)
مالاوابیج گیلانی 🌰(خورش گردو و سبزی شمالی)

مالالاویج - لبخند سبز

زهرا علیخاني

لبخند سبز - مالاوا بیج یا مالَوابیج یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی گیلان با طعمی شبیه فسنجان اما با سبزی‌های معطر شمالی پخته می‌شود و عطر خاصی دارد که از ترکیب گردوی ساییده، سبزی‌های محلی مثل چوچاق و خالواش و طعم ترش رب انار باعث می‌شود این خورش، عطری وسوسه‌ انگیز و مزه‌ای عمیق و متفاوت پیدا کند.

 

مواد لازم برای ۴ نفر


 • گردوی ساییده شده: ۲ پیمانه
 • گوشت مرغ یا اردک یا قلقلی گوشت چرخ‌کرده : ۳۰۰ گرم
 • سبزی معطر گیلانی (شامل چوچاق، خالواش، گشنیز، نعنا و کمی اسفناج): ۴ قاشق غذاخوری
 • پیاز: ۱ عدد متوسط
 • رب انار ترش: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
 • زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
 • آب سرد: حدود ۳ تا ۴ پیمانه
 • روغن (در صورت نیاز): به مقدار کم

 

طرز تهیه مالاوا بیج گیلانی


 1. آماده کردن گردو
گردو را با آسیاب یا غذاساز به‌خوبی بسابید تا حالت خمیری پیدا کند. در قابلمه‌ای مناسب بریزید و حدود ۳ تا ۴ پیمانه آب سرد به آن اضافه کنید. روی حرارت ملایم بگذارید تا گردوها به‌آرامی روغن بیندازند.
 2. افزودن سبزی‌های معطر
وقتی گردو کمی پخت و رنگش تیره‌تر شد، سبزی‌های خرد و سرخ‌شده را اضافه کنید. سبزی باید کم‌حرارت و در حد نیمه‌سرخ باشد تا عطرش حفظ شود.
 3. اضافه کردن رب انار و ادویه‌ها
حالا زردچوبه، نمک، فلفل و رب انار را اضافه کنید. اگر رب انار خیلی ترش است، می‌توانید کمی شکر یا رب انار شیرین‌تر هم اضافه کنید تا طعم متعادل شود.
 4. پخت گوشت یا قلقلی‌ها
در این مرحله گوشت مرغ، اردک یا کوفته‌ریزه‌ها را داخل خورش بریزید. اجازه دهید همه مواد با حرارت خیلی ملایم حدود ۲ تا ۳ ساعت بپزند تا خورش جا بیفتد و روغن گردو روی سطح بیاید.

 

سرو مالاوا بیج

خورش را وقتی کاملاً غلیظ و روغن‌انداخته شد، از روی حرارت بردارید. مالاوا بیج را معمولاً با برنج شمالی معطر سرو می‌کنند و در کنار آن زیتون پرورده یا سیرترشی کهنه طعمش را کامل‌تر می‌کند.

🔸 نکته‌ها:
 • برای طعم اصیل‌تر، سبزی‌های محلی گیلان مثل چوچاق و خالواش نقش اصلی را دارند. اگر در دسترس نبودند، می‌توانید از ترکیب گشنیز، نعنا و تره استفاده کنید.
 • هرچه خورش مدت طولانی‌تر با حرارت کم بجوشد، رنگ و طعمش بهتر می‌شود.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
سایت ساز و فروشگاه ساز یوتاب