menusearch
labkhandsabz.ir

میراث ناملموس و صنایع دستی

جستجو
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ | ۲۱:۰۷:۵۱

نمد بافی در ایران، هنری از ما قبل تاریخ

نمد بافی در ایران، هنری از ما قبل تاریخ

ریشه‌های هنر نمد بافی به دوران پیش از تاریخ بازمی‌گردد. شواهد باستان‌شناسی و متون تاریخی نشان می‌دهند که مردمان فلات ایران از دیرباز با این هنر آشنایی داشته و از آن در زندگی خود بهره می‌برده‌اند. این هنر، بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ کوچ‌نشینی و زندگی روستایی در ایران بوده و به دلیل دسترسی آسان به مواد اولیه (پشم گوسفند) و سادگی نسبی فرآیند تولید، در میان مردمان این مناطق رواج گسترده‌ای داشته است.

شنبه ۲۸ تیر ۴بیشتر بخوانید

لباس محلی کرمانجی خراسان جنوبی، گنجینه رنگ‌ها و اصالت

لباس محلی کرمانجی خراسان جنوبی، گنجینه رنگ‌ها و اصالت

لباس محلی کرمانجی. این پوشش که به‌ویژه در روستای چنشت بیرجند حفظ شده، نه تنها نماد هویت قومی، بلکه شاهدی بر مقاومت فرهنگی در برابر تغییرات زمان است. با ثبت ملی چنشت به عنوان "روستای رنگ‌ها"، این لباس به جاذبه‌ای منحصربه‌فرد برای گردشگری فرهنگی تبدیل شده است.

دوشنبه ۲۳ تیر ۴بیشتر بخوانید

ورشو سازی بروجرد، هنر آتش و فلز در قلب زاگرس

 ورشو سازی بروجرد، هنر آتش و فلز در قلب زاگرس

ورشو آلیاژی مرکب از مس نیکل و روی است که در گذشته از اروپا (آلمان و لهستان) وارد می‌شد و به «نقره ژرمنی» شهرت داشت. هنرمندان بروجردی با مهارت حیرت‌انگیز این فلز را با چکش‌کاری خم‌کاری و قلم‌زنی به ظروفی نفیس تبدیل می‌کردند. در اوج رونق این هنر بازار قدیم بروجرد مملو از کارگاه‌هایی بود که صدای چکش‌هایشان سمفونی صنعتگری را می‌نواخت.

پنجشنبه ۷ فروردین ۴بیشتر بخوانید

ویژگی های فرش ساروق در طراحی داخلی

ویژگی های فرش ساروق در طراحی داخلی

فرش ساروق به دلیل طرح‌ها و رنگ‌های زیبایش، در دکوراسیون داخلی منازل و اماکن مختلف جایگاه ویژه‌ای دارد. این فرش‌ها می‌توانند به عنوان نقطه‌ی کانونی در فضای داخلی استفاده شوند و جلوه‌ای خاص به محیط ببخشند.

چهارشنبه ۵ دی ۳بیشتر بخوانید

صنایع دستی تبریز سوغاتی ماندگار

صنایع دستی تبریز سوغاتی ماندگار

سوغات واژه‌ای ترکی است به معنای تحفه و سوغات یا ره‌آورد کالایی است که مسافران و گردشگران از یک شهر، روستا یا منطقه‌ می‌خرند تا پس از بازگشت از سفر به بستگان، دوستان یا آشنایان هدیه دهند. ره‌آوردها معمولاً جزء صنایع دستی، محصولات صنعتی و مواد غذایی ساخته شده در نواحی جغرافیایی هستند که در شهرهای مختلف ایران با توجه به اقلیم و فرهنگ آن بخش متفاوت است اما برخی از شهرها به دلیل قرار گیری در سر راه تجار و مسافران و همچنین میزان داد و ستد بیشتر تنوع کالایی بالایی دارند همانند شهر تبریز که انواع سوغاتی از صنایع دستی و منسوجات تا خوراکی های گونانگون را در دل خود جای داده است در ادامه این مطلب از پایگاه خبری لبخند سبز به بررسی سوغاتی های دست ساز یا همن صنایع دستی شهر تبریز می‌پردازیم

شنبه ۵ خرداد ۳بیشتر بخوانید

گچمه‌بافی، هنری زیبا به جا مانده از دوره قاجار

گچمه‌بافی، هنری زیبا به جا مانده از دوره قاجار

زنده‌یاد ننه «گل گل آزاد گل» در دوران حکومت قاجار هنر گچمه بافی را در منطقه سپیدار شهرستان بویراحمد پایه‌گذاری کرد و اکنون میراث ۱۰۰ ساله این کهن بانوی کهگیلویه و بویراحمدی همچنان زنده است.

شنبه ۵ اسفند ۲بیشتر بخوانید

کاشی کاری، هنری از دوره بابلیان

کاشی کاری، هنری از دوره بابلیان

کاشی کاری که در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد و یکی از هنرهایی است که هر گردشگری را به خود جذب می‌کند و شامل کاشی معرق، کاشی معقلی که از ترکیب اشکال هندسی ایجاد می‌شود، کاشی مشبک، کاشی گره و کاشی هفت رنگ که به آن کاشی خشتی هم می‌گویند

پنجشنبه ۲۶ بهمن ۲بیشتر بخوانید

تبریز شهر شیرینی های خوشمزه

تبریز شهر شیرینی های خوشمزه

اگر بگوییم ایران کشور شیرینی های رنگارنگ با طعم هایی متفاوت است گزاف نگفته ایم از مالوکی بندرعباس تا نوغای تبریز هر کدام با توجه به فرهنگ و محصولاتی غذایی که در آن ناحیه کشت می‌شدند تولید می‌گردند که می‌تواند جالب توجه باشد

شنبه ۲۳ دی ۲بیشتر بخوانید

توصیف ناصر الدین شاه از زنان دربار اروپا

توصیف ناصر الدین شاه از زنان دربار اروپا

دومین سفر ناصرالدین شاه به اروپا در فروردین سال 1257 شمسی آغاز شد؛ او در این سفر ابتدا به روسیه رفت و سپس عازم کشورهای مجارستان، آلمان، فرانسه و اتریش شد. در اینجا خاطرۀ حضور او در فرانسه و رفتن او برای تماشای یک مسابقۀ اسب‌دوانی را می‌خوانید.

جمعه ۲۴ آذر ۲بیشتر بخوانید

قدیمی ترین بازی های تخته ای دنیا

قدیمی ترین بازی های تخته ای دنیا

با این حال برخی از قدیمی‌ترین اشیاء تاریخی که در مهم‌ترین موزه‌های جهان نگهداری می‌شوند بازی‌های تخته‌ای هستند که مصریان، ‌ چینی‌ها و مردم بین‌النهرین و ایرانی‌های باستان از هزاران سال پیش ابداع کرده‌اند.
«سینیت»، «ماژونگ» یا «واری»، از جمله بازی‌های تخته‌ای به شمار می‌روند که قواعد آن‌ها با وجود گذشت هزاران سال از زمان ابداع‌شان، هنوز فراموش نشده است. در ادامه به اطلاعاتی که «موزه بریتانیا» ‌ درباره برخی از قدیمی‌ترین بازی‌های تخته‌ای جهان منتشر کرده است

سه شنبه ۲۱ آذر ۲بیشتر بخوانید

سفیدگری صنعتی به قدمت تاریخ مس

سفیدگری صنعتی به قدمت تاریخ مس

مواد لازم برای سفیدگری: قلع، نشادر، پنبه، پودر رختشویی، شن و وسیله ای برای حرارت دادن به مقدار زیاد است. قلع نقش سفیدکنندگی و نشادر نقش چسبندگی برای قلع دارد باید توجه کرد که در مرحله نشادر زنی و قلع اندودی ظرف نباید سرد باشد و برای جلوگیری از سرد شدن ظرف در حین کار، استاد دائماً ظرف را بر روی لبة کوره گذاشته و کار را انجام می‌‌دهد. اگر وسیله سرد باشد، نشادر و قلع به آن اثر نمی‌کند و وسیله سفید نمی‌شود. 

يكشنبه ۱۲ آذر ۲بیشتر بخوانید

دواگلی دوای هر زخم

دواگلی دوای هر زخم

ای ذلیل‌مرده باز رفتی تو کوچه فوتبال شلوارت را پاره کردی من چقدر این را وصله‌پینه کنم بیا ببینم حالا چرا گریه می‌کنی پاتم زخم شده؟ ای خدا بگم چکارت کنه بزار برم دواگلی بیارم بمالت رو پات زودتر خوب بشه کم ناله کن مثل کنیز کفگیر خورده رفته بازیش رو کرده گریش رو آورده برای من

سه شنبه ۹ اسفند ۱بیشتر بخوانید
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
طراحی توسط سایت ساز خبری یوتاب