menusearch
labkhandsabz.ir

بناهای تاریخی

جستجو
دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۱:۵۲:۲۴

پیدا شدن نانوایی که حکم زندان داشت

پیدا شدن نانوایی که حکم زندان داشت

کاوشگران به صراحت این مکان را به عنوان یک «نانوایی _ زندان» توصیف کرده‌اند که در آن «کارگران برده و الاغ‌ها محبوس می‌شدند و برای آسیاب کردن غلات مورد نیاز برای تهیه نان مورد استفاده قرار می‌گرفتند.»‌

يكشنبه ۱۹ آذر ۲بیشتر بخوانید

مهمانی خانه داروغه

مهمانی خانه داروغه

وقتی صحبت از داروغه می‌کنیم بی اختیار یاد داروغه ناتینگهام در داستن رابین هود می‌افتیم با آن شکم گنده که هر چه پول می‌گرفت : پرنس چالرز شما را دعا می‌کند. ولی حالا اینکه خانه داروغه در مشهد باشد هم دیدنی است،  از آن دست‌ خانه‌هایی که به محض وارد شدن‌، آجرهای خانه و کاشی‌های کف حیاط حکایت روزها و شب‌هایی که به خود دیدند، را می‌گیوند.

چهارشنبه ۲۴ خرداد ۲بیشتر بخوانید

تپه سیلک کاشان اولین محل سکونت مدرن ایرانیان

تپه سیلک کاشان اولین محل سکونت مدرن ایرانیان

از نکات دیدنی تپه باستانی سیلک وجود خرده‌ سفال‌های چند هزار ساله روی زمین و پیرامون این تپه‌ها است. همچنین دوک‌های ریسندگی و بافندگی نشانی از آشنایی این مردم از این صنعت دارد. علاوه بر این، ساکنان منطقه با ذوب فلزات برای خود وسایل و ابزارهای کار می‌ساختند. با کشف کوره ذوب فلزات در بخش جنوبی این تپه می‌توان شهر سیلک را جزو صنعتی‌ترین شهرهای آن دوران محسوب کرد.

شنبه ۱۳ خرداد ۲بیشتر بخوانید

معرفی شهرهای زیرزمینی ایران

معرفی شهرهای زیرزمینی ایران

فرار از مخاطرات زندگی روی زمین و پناه بردن به شهرهای دستکند(کنده شده با دست) زیرزمینی، راهکاری است که بشر خیلی پیش از ارتفاع‌زده شدن شهرها، به ‌کار می‌برده ‌است. در ایران هم مثل تمدن‌های کهن دیگر، شهرهایی مخفی زیر زمین ساخته می‌شدند تا در مواقع ناامنی و جنگ، کارکرد دفاعی داشته ‌باشند یا پناهگاهی باشند دربرابر ناملایمت‌های طبیعی

دوشنبه ۸ خرداد ۲بیشتر بخوانید

قلعه‌ تاریخی چرام

قلعه‌ تاریخی چرام

شهر چرام و شهر دهدشت و حواشی آن‌ها در دوره هزاره ۴ قبل از میلاد مسکونی و بخشی از تمدن عیلام بوده و تا اواخر حکومت ساسانیان آثاری از تمدن در این مناطق وجود دارد. در دوره بعد از اسلام منطقه چرام به جز در سلسله حکومت سامانیان، طاهریان و قراقویونلو جزئی از خاک تمامی حکومت‌های ایران و مسکونی بوده است.

دوشنبه ۱ خرداد ۲بیشتر بخوانید

عجیب ترین شهرهای زیر زمینی جهان

عجیب ترین شهرهای زیر زمینی جهان

در زمانهای گذشته شهرهای زیرزمینی که در طول دوران های مختلفی از تاریخ ساخته شدند و به عنوان پناهگاه در دوران جنگ یا برای حفاظت از خطرات ناشی از عوامل طبیعی و یا به عنوان مکان هایی مقدس مورد استفاده قرار گرفته که در کشور خودمان نیز در برخی از شهرها پیدا می‌شود و حتی در زیر تخت جمشید نیز وجود دارد
عجیب ترین شهرهای زیرزمینی همچنین موضوع بسیاری از افسانه های باستانی بوده و اسرارهایی را درون خود جای داده که موجب تغییراتی در درک ما در خصوص جهان پیرامون و تاریخ شهرنشینی انسان ها است. بسیاری از این شهرهای زیرزمینی در دوره مدرن امروزی همچنان کشف نشده باقی مانده اند اما تعداد اندکی از‌ آنها وجود دارند که تاریخ واقعی خود را به نمایش گذاشته تا انسان ها با شرایط و نحوه زندگی‌ آنها بیشتر آشنا شوند. با الی گشت همراه باشید تا در مورد مرموزترین شهرهای زیرزمینی بیشتر بدانیم.

سه شنبه ۵ اردیبهشت ۲بیشتر بخوانید

سردر عالی قاپو در شهر قزوین

سردر عالی قاپو در شهر قزوین

اوج هنر معماری اسلامی، تزئینات کاشیکاری، نقاشی و دیگر تزئینات در بناها را می‌توان در دوران صفویه به خوبی مشاهده کرد. ارگ سلطنتی صفویان که ساخت آن در دوران شاه طهماسب و در سال ۹۲۳ ه.ش آغاز شد، در زمان شاه عباس اول به اتمام رسید و در دوران‌های دیگر مانند قاجار قسمت‌هایی از آن تعمیر شد و در زمان پهلوی کاربری نظامی به خود گرفت.
بر پیشانی این سردر رفیع که ۱۷ متر ارتفاع دارد، کتیبه‌ای با کاشی معرق به خط ثلث از رضا عباسی، خوشنویس معروف عهد صفوی جلوه‌گر است.

شنبه ۲ اردیبهشت ۲بیشتر بخوانید

آیا مسجد کبود مزار شریف محل دفن امام علی (ع) است؟

آیا مسجد کبود مزار شریف محل دفن امام علی (ع) است؟

مسجد کبود مزارشریف بنا به اعتقاد برخی از مردم محل دفن حضرت علی (ع) است که دلیل نامگذاری شهر مزار شریف نیز به همین سبب است.

چهارشنبه ۲۳ فروردین ۲بیشتر بخوانید

شیخ بهائی طراح حرم امام علی (ع)

شیخ بهائی طراح حرم امام علی (ع)

مرقد مطهر امیر المومنین علی علیه السلام که در شهر نجف اشرف قرار دارد یکی از مهمترین مراکز زیارتی تمام مسلمانان جهان است این حرم مطهر تا سال 171 هجری قمری از نظرهای مردم عادی مخفی بود در این سال هارون الرشید اولین بنا را ساخت و از آن سال به بعد تا دوران صفویه که بنای فعلی ساخته شد حرم امام نخستین شیعیان و خلیفه چهارم مسلمانان اهل سنت بازسازی و توسعه فراوان یافت

سه شنبه ۲۲ فروردین ۲بیشتر بخوانید

تکیه امیرچقماق نگین هنر معماری یزد

تکیه امیرچقماق نگین هنر معماری یزد

تکیه امیر چقماق یکی از تکیه های قدیمی شهر یزد با قدمتی چند ده ساله است که هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جلب می‌نماید از نکات برجسته این بنا معماری منحصر بفرد اسلامی ایرانی آن است

شنبه ۶ اسفند ۱بیشتر بخوانید

حافظیه

حافظیه

خواجه شمس الدین محمد شیرازی، غزل سرای بزرگ، متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب و ترجمان الاسرار، در آغاز سده هشتم هجری در شیراز متولد و در سال ۷۹۲ ه. ق. در شیراز درگذشت. حافظ ،قرآن را بنابر گفته خود، بر چهارده روایت، از بر بوده و از این رو حافظ خوانده شده. وی علاوه بر جایگاه بسیار والایی که در شعر فارسی داره، جایگاه بالایی نیز در زمینه ادبیات عرب داره. این مکان به یکی از اصلی ترین جاذبه های تفریحی و توریستی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازهٔ قرآن معروفه که هم اهالی هم مسافران ساعات خوشی رو آنجا تجربه می‌کنن.

سه شنبه ۲۵ بهمن ۱بیشتر بخوانید

بقعه (آرامگاه) سِتی فاطمه همسر امیرچَقماق

بقعه (آرامگاه) سِتی فاطمه همسر امیرچَقماق

“ستی فاطمه خاتون” همسر “امیرچقماق” نیز مانند خودش، در آبادانی شهر یزد نقش زیادی داشت. این زوج آثار زیادی در شهر ایجاد کردند. بعد از فوت ستی فاطمه (در قرن نهم ه.ق)، او را در آرامگاهی در ضلع شمالی میدان امیرچقماق به خاک سپردند. پوشش داخلی اتاق آرامگاه “ستی فاطمه” از جنس گچ و بر روی آن گنبدی شب کلاهی و مزین به کاشی هایی به رنگ سبز است. در مقرنس های این بنا، کاشی های معرقی نیز به چشم می‌خورد.

دوشنبه ۱۷ بهمن ۱بیشتر بخوانید
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
طراحی توسط سایت ساز یوتاب