لبخند سبز - فروردینگان، اردیبهشتگان، خردادگان، تیرگان هرکدام نام مناسبتهایی است که نیاکان ما در ۱۲ ماه سال آن را جشن میگرفتند. ایرانیان باستان براساس فرهنگ کهن ملی، باورها، عقاید و اندیشههای مذهبی برای هر روز و هر ماه نامی انتخاب میکردند و هنگامی که نام روز و ماه با هم یکی میشد، آن روز را جشن میگرفتند. بر همین اساس نوزدهمین روز ماه فروردین را که “فروردین” نام داشت را جشن میگرفتند نام آن را جشن فروردینگان نهاده بودند.
ایرانیان باستان در روز نوزدهم فروردین ماه برای بزرگداشت گذشتگان و فروهرها جشنی برگزار میکردند که «فروردینگان» یا «فرودگ» نام داشته. در این جشن که هنوز هم در میان زرتشتیان محبوبیت خاصی دارد و هرساله در برخی از مناطق کشورمان همچون یزد با تشریفات خاص برگزار میشود، زرتشتیان بر سر مزار درگذشتگان خود حاضر میشوند و برای ادای احترام به روح رفتگان خود ضمن اینکه عود و کندر آتش میزنند، برسر این مزارها گل و گیاه و میوه و شمع میگذارند.
تاریخچه جشن فروردینگان
نوروز بهخودی خود پیامآور ستایش پروردگار و پیوند آدمی با طبیعت و جشن گرفتن حیات دوباره طبیعت است. جشن فروردینگان نیز، بهعنوان یکی از جشنهای نوروز ار همین رنگ است و از ستایش و باورمندی گذشتگان ما به ارزشمندی طبیعت، معاد و اعمال نیک حکایت دارد. به هر شکل پیشینیان ما یکتاپرست بودند و بر اساس اعتقاد آنها ارواح درگذشتگان، از روز اَشتادروز یا همان ۲۶ اسفند ماه تا روز فروردینگان یعنی ۱۹ فروردین ماه به خانواده و عزیزان خود سرمیزنند. افراد نیز برای شادی ارواح خود نذری تهییه میکردند و به انجام کارهای خیر و نیک میپرداختند. بر اساس این باور ارواح ناظر این اعمال هستند و اگر این اعمال را نیک تشخیص دهند، تا فروردینگان در کنار عزیزانشان میمانند و در غیر اینصورت از خداوند درخواست میکنند که آنها را از زمین بازگرداند. این جشن نیز بر همین اساس و برای تکریم حیات دوباره بهار و توجه به معنای معاد برگزار میشود.
بیشتر بخوانید: مسجد امیر چقماق
از جمله اعمال جشن فروردینگان میتوان به انجام اعمال دینی در آستانه سال نو، توجه به افراد کمدرآمد و توزیع غذا میان نیازمندان به نیت آمرزش درگذشتگان، نیایش و خواندن کتابهای دینی، دعا خواندن و حضور در آرامستانها اشاره کرد. در این جشن ابتدا هفت موبد وارد میشوند و مینشینند. لرکها (آجیل مخصوص زرتشتیان) را در چادرهایی مخصوص میریزند و مقابل موبدان قرار میدهند. در ادامه موبدان به اوستاخوانی بهخصوص سرودهایی از فروردین یشت ( بخشی از اوستا) میپردازند و اینگونه لرکها را تبرک میکنند. سپس، چادرهای مخصوص را به کمر خود میبندند و لرکها را بین مردم تقسیم میکنند. مردم نیز در این میان نذورات خود را در میان دیگران توزیع میکنند.
جشن فروردینگان امروزه در مناطق زرتشتینشین کشورمان همچون یزد و کرمان برگزار میشود. جشن فروردینگان در یزد، از ساعت چهار بعدازظهر نوزدهم فروردین بهطور مفصل برگزار میشود، در دیگر شهرها نیز همچون تهران نیز زرتشتیان برای زیارت قبور و انجام اعمال فروردینگان به قصر فیروزه میروند.
بیشتر بخوانید: میدان امیرچخماق یزد
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
مجله گردشگری لبخند سبز
معرفی آثار باستانی و جاذبه های گردشگری، مراکز خرید، رستورانها، مراکز فرهنگی و هنری، غذاها و آئین های سنتی، گردشگری سلامت و تمام آنچه به گردشگری ربط دارد البته با چاشنی لبخند چون قرار است کاری کنیم که حالمان بهتر بشود.
تاریخ شروع فعالیت سایت : اول دی ماه 1401
تهران پلاک 55 واحد 15
والا به خدا شما زنگ بزن ما خودمان خدمت میرسیم چرا شما بیفتید تو زحمت اگر هم خیلی مشتاق دیدن ما هستید تماس تصویری و بعدش هم کارت به کارت مبلغ آگهی که سفارش دادید .
اگر ایمیل زدید شما که دستتان به زدن عادت کرده یک پیامک هم بزنید راه دوری نمیرود ثواب دارد .
09126465250
labkhandsabz1@gmail.com
امیدوارم لبخند در لحظه لحظه زندگیتان جاری باشد .
تمامی عکسها و نوشته های این سایت بجز آنها که کپی میکنیم تولید خودمان است و هر گونه بهره برداری از آن مجاز است ( شما که بر میدارید چرا خودمان را سبک کنیم اونم تو این گرونی فقط اسم ما به عنوان نویسنده این گوشه کنارها بنویسید ممنون میشوم اگر لینک هم دادید که چه بهتر ) و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.