menusearch
labkhandsabz.ir

دنده کباب کرمانشاه، شاهکار آشپزی غرب ایران + دستور پخت

جستجو
سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ | ۰۱:۲۰:۵۲
۱۴۰۴/۳/۱۲ دوشنبه
(0)
(0)
دنده کباب کرمانشاه، شاهکار آشپزی غرب ایران + دستور پخت
دنده کباب کرمانشاه، شاهکار آشپزی غرب ایران + دستور پخت

دنده کباب - لبخند سبز

سمیه صالحی

لبخند سبز - استان کرمانشاه، نگینی در غرب ایران، نه تنها به خاطر طبیعت بکر و آثار تاریخی بی‌نظیرش شهرت دارد، بلکه گنجینه‌ای از طعم‌های بی‌همتا را در خود جای داده است. در میان این گنجینه‌ها، دنده کباب کرمانشاه جایگاهی ویژه دارد و به عنوان یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین غذاهای این دیار، شهرت ملی و جهانی یافته است. این غذای لذیذ که ریشه در فرهنگ غنی آشپزی ایرانی دارد، با استفاده از گوشت دنده تازه گوسفند و ترکیب ماهرانه‌ای از ادویه‌ها و مواد اولیه محلی، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از طعم و عطر را برای هر گردشگر به ارمغان می‌آورد. بسیاری از گردشگران که به قصد گردشگری و کشف جاذبه‌های این استان سفر می‌کنند، اولین مقصد خود را به امتحان کردن طعم اصیل دنده کباب اختصاص می‌دهند. این غذا نمادی از مهمان‌نوازی و اصالت مردم کرمانشاه است و بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت غذایی این منطقه به شمار می‌رود.

 

دستور پخت دنده کباب کرمانشاه

 

مواد لازم:

 

 دنده گوسفندی تازه: ۱ کیلوگرم (قطعات مناسب برای کباب)

 پیاز بزرگ: ۲ عدد

 گوجه فرنگی: ۳-۴ عدد متوسط

 رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

 زعفران دم‌کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

 کره یا روغن حیوانی: ۵۰ گرم

 نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سماق: به میزان لازم

 آب‌لیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

 کمی آب

 

طرز تهیه:

 

1- آماده‌سازی گوشت: دنده‌ها را به قطعات مناسب تقسیم کرده و با آب سرد بشویید. سپس با دستمال تمیز خشک کنید.

2- مزه دار کردن: پیازها را خلالی کرده و همراه با دنده‌ها در یک کاسه بزرگ بریزید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نیمی از زعفران دم‌کرده را اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا گوشت کاملاً به ادویه‌ها آغشته شود. روی کاسه را بپوشانید و حداقل ۲ ساعت (و ترجیحاً یک شب تا صبح) در یخچال قرار دهید تا گوشت مزه‌دار شود.

3- آماده‌سازی گوجه‌ها: گوجه‌فرنگی‌ها را از وسط نصف کنید و روی آن‌ها کمی نمک بپاشید.

4- کباب کردن:

 روش سنتی (روی آتش): اگر به منقل و زغال دسترسی دارید، زغال‌ها را آماده کنید تا داغ شوند. سیخ‌های مناسب را برداشته و قطعات دنده را به صورت عمودی یا اریب به سیخ بکشید. گوجه‌های نصف شده را نیز بین قطعات گوشت یا به صورت جداگانه به سیخ بکشید. سیخ‌ها را روی منقل قرار دهید و مرتب بچرخانید تا گوشت به طور یکنواخت بپزد و طلایی شود. در حین پخت، با قلم‌مو مخلوطی از کره ذوب شده، باقی‌مانده زعفران و کمی آب‌لیمو (در صورت تمایل) را روی گوشت بمالید تا طعم و عطر بهتری بگیرد.

 روش در فر: اگر امکان استفاده از منقل ندارید، فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. دنده‌های مزه‌دار شده و گوجه‌ها را در سینی فر بچینید. سینی را در فر قرار دهید و حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت بپزد و طلایی شود. در اواسط پخت، می‌توانید گوجه‌ها را خارج کرده و رب گوجه فرنگی را با کمی کره و زعفران مخلوط کرده و روی گوشت‌ها بمالید و دوباره سینی را به فر برگردانید.

5- سرو: دنده کباب آماده شده را معمولاً با نان تازه (مانند نان سنگک یا بربری)، پیاز، سبزی خوردن و گوجه کبابی سرو می‌کنند. می‌توانید کمی سماق روی کباب بپاشید.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
طراحی توسط سایت ساز خبری یوتاب