menusearch
labkhandsabz.ir

عید نوروز و قصه بلند بالای دمپایی و آجیل

جستجو
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۰:۵۹:۳۲
۱۴۰۱/۱۲/۲۸ یکشنبه
(0)
(0)
عید نوروز و قصه بلند بالای دمپایی و آجیل
عید نوروز و قصه بلند بالای دمپایی و آجیل

آجیل شب عید

مرضیه حمیدی مجد

لبخند سبز - اگر در خانه‌های ایرانی کودکی کرده باشید، قطعا در روزهای منتهی به سال نو، درگیر عملیات تعقیب و گریز برای پیدا کردن آجیل شب عید شده‌اید! عملیاتی که فارغ از پیروزی یا شکست، همیشه هیجان مخصوص به خودش را داشت.

هیجانی که اگر به موفقیت ختم نمی‌شد می‌توانست با ضربات سنگینِ پرتاب دمپاییِ حضرت مادر، به ضرب و جرح کوچکی هم بینجامد! خلاصه که بوی آجیل شب عید، سرآغاز مأموریت غیر ممکنی بود که برای موفقیت در آن لازم بود گاهی از تام کروز و استعدادهای جاسوسی‌اش یاری بگیریم؛ تا پستوهای خانه را فتح کرده و در نهایت بتوانیم آجیل نوروزی بخوریم.

حالا از شوخی که بگذریم این جنگ و دعوای ابدی بین مادرها و فرزندها علت داشته و دارد! هیچ‌ خانواده‌ای متمایل نیست که ظرف آجیل و شیرینی شب عیدشان، ساعتی پس از سال تحویل از پسته و بادام هندی خالی باشد! بعلاوه با توجه به زمانبندی نامناسبِ حملات و ضدحملات مهمانان نوروزی، می‌تواند آذوقه آجیل نوروز خانواده‌ها را درست سر بزنگاه با کمبود مواجه کند.

این هم فلسفه تعقیب و گریزهای سنتی برای کشف محموله‌های آجیل نوروزی!

انواع آجیل شب عید

اگرچه اقلام آجیل‌های مناسبتی در ایران اغلب با هم اشتراکات زیادی دارد، اما آجیل شب عید معمولا پرطرفدارترین مناسبتی است که در آن انواع آجیل مصرف می‌شود و آجیل‌های مخصوص به خود دارد. اگر از انواع آجیل که بخواهیم بگوییم به طور کلی دو نوع است یعنی آجیل خام و آجیل بو داده:

آجیل خام

اگر اجزای تشکیل دهنده‌ی آجیل مانند پسته، فندق، بادام هندی، بادام درختی و انواع تخمه‌ها بدون اینکه تفت داده شوند و افزونه‌ای به آن‌ها اضافه شود استفاده شوند این یعنی آجیل خام، که چون بدون نمک است برای سلامتی بدن مفیدتر است و در ضمن در صورت خام بودن خیلی راحت تر می‌توان کیفیت آجیل مانند کهنه یا قدیمی بودن آن را تشخیص داد چرا که آن ماده‌ی مشکی رنگی روی آجیل کهنه می‌نشیند و در این صورت خیلی آسان قابل تشخیص است.

آجیل بوداده

آجیل بوداده معمولا همان آجیلی است که در انواع مناسبت‌ها استفاده می‌شود چرا که گرما دیده و با نمک تفت داده شده و طعم دار و رنگ دار شده است و مزه‌ی بسیار بهتری دارد و معمولا برای پذیرایی کردن از مهمان بهترین نوع آجیل است اما خب در طی گرما دیده شدن بخشی از ویتامین‌های خود را از دست داده است.

از آن جایی که امکان دارد در فرایند حرارت دیدن آجیل‌ها آسیب ببیند و رنگ و بوی آن‌ها تغییر محسوسی بکند پس فرایند حساسی است چرا که وقتی آجیل بوداده می‌شود راه تمیز دادن کهنگی و تازه بودن آن مسدود و سخت می‌شود.

آجیل شیرین

این مدل آجیل از آن دسته از آجیل‌های خام محسوب می‌شود که از قاطی کردن خشکباری مانند انجیر خشک، کشمش و توت خشک تشکیل می‌شود که به موجب حضور این اقلام به آن آجیل شیرین می‌گویند به همراه مغز فندق، مغز گردو، مغزهای بادام خام چه درختی چه هندی است که به علت بوداده نشدن و تفت داده نشدن در نمک بسیار مغذی و سالم است.

آجیل چهار مغز

و باز هم همان چهار مغز آشنا بادام درختی، بادام هندی، فندق و پسته چهار رفیق جدا نشدنی که جمعشان از گران ترین جمع‌های آجیل‌ها است و از همه مدل آجیل معروف تر و محبوب تر هستند و مورد استفاده ترین آجیل شب عید نیز به حساب می‌آید و زمانی که اسم آجیل شب عید می‌آید بدون درنگ ذهن‌ها به سمت آجیل چهار مغز می‌رود.

آجیل مخلوط

در این نوع آجیل دیگر ما آجیل‌ها را به صورت قاطی تهیه نمی‌کنیم و هر کدام را جدا جدا باب طبع و دندان خودمان خرید کرده و با هم طبق سلیقه‌ی خود مخلوط می‌کنیم که این هم روش شایعی است که اکثر مردم از آن می‌توانند استفاده کنند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر