لبخند سبز – ته چین را میتوان اولین غذای مشترک دو ملت ایران و چین نامید، این غذای خاص ایرانی چینی که از ایران به تهچین رفته و ازآنجا به تمام کشورهای دیگر صادر گردیده که آن را به نام سوچی چین میشناسند که مخلوطی است از برنج شفته و ماهی نپخته که با ترشی کیمچی تند کرهای میل میکنند ولی در ایران آن را با مرغ، بادمجان و هر آنچه در یخچال از شب قبل مانده باشد مخلوط میکنند و باکمی ماست و زعفران که نه چون گران است بهجایش زردچوبه میپزند و به خورد عاشقان تهدیگ میدهند.
در تاریخچه این غذا آمده است که یک روز یکی از آشپزان دربار مغولان هنگام درست کردن چلومرغ آب زیادی به خیک قابلمه میبندد (آن زمان آب زیاد بوده اسراف میکردند وگرنه یکبند انگشت کافی است) و پلو شفته میشود، آشپز از ترس اینکه تنبیه نشود به زعفران متوسل میشود و ماست به برنج اضافه میکند و مرغ را لابهلای آن میریزد و اینگونه اولین تهچین پخته میشود که در آن زمان نام آن را پلو ماست زعفران میگذارد و به همین خاطر که اسمش بلند بوده شاه او را به تهچین تبعید میکند و چون کسی دیگری توانایی پختن آن را نداشته میروند که بیاورندش اما چینیها بدل او را به آنها میدهند واصلش را به آمریکاییها میفروشند و آنها با مهندسی معکوس پی به راز این غذای خوشمزه نمیبرند و برای اینکه کم نیاورند همبرگر را اختراع میکنند.
از آنطرف در ایران وقتی پادشاه مغولی میبیند دستش از او کوتاه شده به یاد او اسم این غذا را تهچین میگذارد و دستور میدهد تمام زنان دامن چینچین بپوشند و لبههای تمام ظروف مسی را چینچین کنند تا او یادش باشد از این به بعد کسی را تهچین نفرستد بلکه سر چین نهایت از وسط چین آنطرفتر نرود.
برای درست کردن این غذای خوشمزه میتوانید در یخچال را بازکنید و هر آنچه از روز و حتی سالیان قبل مانده را لابهلای آن بریزید و بگویید تهچین مثلاً خورشت کرفس همه هم میخورند و بهبه و چه چه میکنند ولی خودتان خیلی نخورید تا حداقل یک نفر سالم باشد که به اورژانس زنگ بزند.
برای دریافت دستور پخت این غذای خوشمزه میتوانید به صفحه نشریات لبخند سبز و ویژهنامه تهچین بروید و با دانلود آن کمی کمتر از 1000 دستور پخت( حدود 30تا 40 دستور پخت ) را دریافت نمائید و از درست کردن و خوردن آن لذت ببرید