menusearch
labkhandsabz.ir

دستور پخت کلم پلواز شیراز تا مشهد

جستجو
پنج شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ | ۸:۴۱:۴۴
۱۴۰۱/۱۲/۱۱ پنج شنبه
(0)
(0)
دستور پخت کلم پلواز شیراز تا مشهد
دستور پخت کلم پلواز شیراز تا مشهد

کلم پلو شیرازی - لبخند سبز

ناهید درجاتی

لبخند سبز - شیراز از زمانهای دور به همه چیز معروف بوده است و هر آنچه خوشمزه است حتما یک رگ و ریشه ای  از شیراز دارد مثلا فالوده شیرازی البته فالوده کرمانی هم داریم ولی شیرازی آن یک چیز دیگر است و یا همین کلم پلو که اصلش برای شیراز است ولی اانواع مختلفی از تهران تا تبریز و از تبریز تا مشهد و از آنجا تا خود کیش هم برای خودشان یک کلم پلو دست و پا کرده اند البته نه اینکه خیلی فرق داشته باشند بلکه کمی ادویه و نمک فلفلش را زیاد و کم کردند و یا سبزی های محلی خودشان را ریختند و شد برای آن منطقه ولی اصلش برای شیراز است در ادامه چند مدل کلم پلو که شامل کلم پلو شیرازی، کلم پلو تهرانی، کلم پلو مجلسی و کلم پلو با گل کلم را برایتان می‌اوریم که امیدوارم از خواندن آن دهانتان آب بیفتد و بعد از درست کردن از خوردنش لذت ببرید

کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی

کلم پلو یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی شیراز است. در واقع اصیل‌ترین نوع کلم پلو، کلم پلو شیرازی است. برای تهیه این پلوی سنتی و خوشمزه، شما به مواد اولیه‌ای که در جدول زیر ذکر شده‌اند، نیاز خواهید داشت:

  • کلم قمری: 2 پیمانه (0.5 کیلو)

  • برنج ایرانی: 4 پیمانه (1 کیلو)

  • سبزی کلم پلو (شوید، تره، ترخون، ریحان): 200 تا 600 گرم (بسته به ذائقه)

  • گوشت چرخ‌کرده: از 250 گرم تا 500 گرم (بسته به ذائقه)

  • آرد نخودچی: 1.5 قاشق غذاخوری

  • پیاز: 1 عدد بزرگ

  • آبغوره یا آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری

  • زردچوبه و ادویه کاری: به میزان لازم

  • نمک و فلفل: به میزان لازم

  • روغن: به میزان لازم

  • کره محلی یا حیوانی: به میزان لازم

  • زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

تهیه این پلوی خوشمزه و مجلسی، بسیار ساده است. به‌علاوه، طوری است که می‌توانید میزان مواد اولیه‌اش را بسته به ذائقه و سلیقه خود، به‌راحتی تغییر دهید. آماده‌سازی این پلو حدود 30 دقیقه و پخت آن حدود 1.5 ساعت طول خواهد کشید.

دستور تهیه کلم پلو شیرازی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله، به شرح زیر است:

در مرحله اول، گوشت قل‌قلی کلم پلو را حاضر می‌کنید. در این مرحله، گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی و پیاز را با هم مخلوط کنید.

تمام مواد را خوب ورز دهید و سپس به‌اندازه گردو، به شکل توپ در بیاورید. روغن را داغ کنید و سپس گوشت قل‌قلی را در آن سرخ کنید. گوشت قل‌قلی سرخ‌شده را کنار گذاشته و به سراغ پخت پلو بروید.

بهتر است که برنج را حداقل به مدت یک ساعت، در آب خیس کنید. در این میان می‌توانید به سراغ کلم قمری و سبزی کلم پلو رفته، آن‌ها را آماده کنید. کلم قمری را خوب بشویید، سپس پوستش را جدا و به‌صورت خلالی خرد کنید. سبزی کلم‌پلویی شامل تره، شوید، ریحان و ترخون را خوب خرد کنید.

اکنون نوبت سرخ کردن کلم‌قمری است. تابه‌ای مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن درونش بریزید. بگذارید روغن داغ شود و بعد از آن، کلم خلال شده را به آن اضافه کنید. کلم را کمی تفت دهید تا آبش کشیده شود. بعد باید نمک، فلفل، زردچوبه و آبغوره را به آن اضافه کنید. آن‌قدر تفت بدهید تا کلم جمع و کوچک شود. سپس آن را کنار بگذارید تا وقتش برسد.

اکنون قابلمه مناسبی را انتخاب می‌کنید. حداقل نصف قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. زمانی که جوش آمد، برنج را همراه با کمی نمک، به آن اضافه کنید.

حدود 10 دقیقه قبل از اتمام پخت، سبزی را برنج اضافه می‌کنید تا نیم‌پز شود. 10 دقیقه بعد از اضافه‌کردن سبزی، برنج را آبکش کنید.

حال کف قابلمه مورد نظرتان را روغن‌مال کنید. اگر دوست دارید ته‌دیگ داشته باشید، می‌توانید از نان، سیب‌زمینی، برگ کلم و یا کاهو استفاده کنید و آن را کف قابلمه بگذارید.

الان باید یک لایه برنج کف قابلمه بریزید. بعد از آن، باید یک لایه کلم سرخ شده را اضافه کنید. اگر دوست دارید، می‌توانید گوشت قل‌قلی را هم لای برنج بگذارید. این کار را آن‌قدر تکرار کنید که مواد تمام شوند.

در نهایت می‌توانید مقداری کره حیوانی آب‌شده را روی برنج بریزید. زعفران آب‌شده را نیز می‌توانید در همین حین، روی برنج بریزید. اکنون باید بگذارید که برنج روی حرارت ملایم، به‌خوبی دم بکشد.

کلم پلو که دم کشید، می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید. اگر گوشت را لای برنج نگذاشته بودید، اکنون می‌توانید روی برنج را با آن، تزیین کنید.

کلم پلو شیرازی شما آماده است، نوش جان!

 

طرز تهیه کلم پلو تهرانی

طرز تهیه کلم پلو تهرانی

همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم، انواع مختلف کلم پلو بسیار است. کلم پلو تهرانی نیز از جمله انواع محبوب این پلوی خوشمزه است. طرز تهیه کلم پلو تهرانی با نوع شیرازی آن، تفاوت چندانی ندارد. تنها لازم است که این نکات را در نظر داشته باشید:

  • در کلم پلو تهرانی، به‌جای کلم‌قمری، از کلم‌برگ یا همان کلم‌پیچ استفاده می‌شود.

  • نوع تهرانی، معمولاً سبزی معطر ندارد. اما بسته به ذائقه خود، می‌توانید سبزی کلم پلو یا سبزی‌پلویی را به کار ببرید.

  • در کلم پلو تهرانی، معمولاً از ادویه مخصوصی استفاده می‌شود. این ادویه، از ترکیب‌کردن گرد لیمو و دارچین درست می‌شود. گاهی برای بهبود مزه، از پودر گل سرخ یا زیره هم استفاده می‌شود.

  • در کلم پلو تهرانی، معمولاً گوشت چرخ‌کرده را با رب سرخ می‌کنند و بعد آن را لابه‌لای برنج می‌گذارند. یا مثل عدس پلو، آن را در آخر روی کلم پلو می‌ریزند.

طرز تهیه کلم پلو با مرغ

یکی دیگر از انواع محبوب این پلو اصیل ایرانی، کلم پلو با مرغ است. مجدداً، طرز تهیه این نوع نیز درست مثل همان طرز تهیه کلم پلو شیرازی است. اما خب مواد اولیه آن متفاوت است و چند نکته ریز و فوت کوزه‌گری دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • در کلم پلو با مرغ، خبری از سبزی معطر نیست.

  • در این روش، باید مرغ را به‌صورت نگینی خرد کنید، بعد آن را با پیاز (ترجیحاً به‌صورت خلال درشت) و زعفران، سرخ کنید.

  • سپس در ظرفی جداگانه باید گل‌کلم خلال شده را سرخ کنید. در این مرحله، از زردچوبه استفاده می‌شود.

  • گل‌کلم که خوب پخت، مرغ را به آن اضافه می‌کنید. کمی رب و آب نیز بیفزایید. تفت می‌دهید و می‌گذارید تا مدتی را دم بکشد و آب کشیده شود.

  • برنج را نیز به‌صورت آبکشی حاضر کنید و بعد، مواد را به‌صورت لایه‌لایه در قابلمه بریزید.

  • در نهایت نیز روی حرارت ملایم می‌گذارید تا خوب دم بکشد.

 

گل کلم پلو

طرز تهیه گل کلم پلو

گل کلم پلو یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبات متنوعی درست می‌شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه گل کلم پلو در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۴نفر

گل کلم ۴۰۰گرم

پیاز۱عدد درشت

سینه مرغ ۴۰۰گرم

رب گوجه فرنگی ۱قاشق غذاخوری

برنج ۴پیمانه

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه  به مقدار کافی

طرز تهیه گل کلم پلو

برای تهیه گل کلم پلو مجلسی ابتدای کار برنج را می‌شوییم، سپس درون یک کاسه حاوی آب می‌ریزیم و ۱قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می‌کنیم. در ادامه اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۳۰دقیقه درون آب بماند تا خیس بخورد.

حالا سینه مرغ را درون یک قابلمه حاوی آب قرار می‌دهیم، سپس ۱قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم. در ادامه اجازه می‌دهیم سینه مرغ درون آب جوش بماند تا آب پز شود.

در این مرحله گل کلم را به اندازه دلخواه خرد می‌کنیم، سپس می‌شوییم و درون آبکش قرار می‌دهیم. در ادامه اجازه می‌دهیم آب اضافی گل کلم کاملا خارج شود، سپس پوست پیاز را جدا می‌کنیم و می‌شوییم.

حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می‌کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. در ادامه پیاز را درون قابلمه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود.

در این مرحله گل کلم را به پیاز اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا گل کلم نیم پز شود. در همین حین سینه مرغ را پس از پخت از قابلمه خارج کرده و ریش ریش می‌کنیم، سپس به گل کلم اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم.

حالا رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط سینه مرغ اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی و ادویه ها از بین برود و رنگ رب گوجه فرنگی باز شود. در ادامه برنج را آبکشی می‌کنیم.

حالا آب مرغ را به همراه برنج و روغن مایع به مخلوط سینه مرغ اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه حرارت را زیاد می‌کنیم، سپس اجازه می‌دهیم آب اضافی درون قابلمه تبخیر شود.

در این مرحله زمانی آب اضافی درون قابلمه کشیده شد، درب قابلمه را با دم کنی می‌پوشانیم، سپس روی قابلمه قرار می‌دهیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می‌دهیم، سپس قابلمه را روی آن می‌گذاریم.

در نهایت اجازه می‌دهیم گل کلم پلو به مدت ۴۵دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد. در ادامه پس از گذشت این زمان حرارت را خاموش می‌کنیم، سپس گل کلم پلو را درون ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم و با ماست سرو می‌کنیم. نوش جان.

طرز تهیه گل کلم پلو بدون گوشت ، دستور پخت گل کلم پلو با مرغ ، گل کلم پلو تهران ، استان تهران ، گل کلم پلو اصفهان ، استان اصفهان ، گل کلم پلو دونفره ، طرز تهیه گل کلم پلو با گوشت چرخ کرده ، طرز تهیه کلم پلو ساده ، کلم پلو بدون سبزی ، کلم پلو با کلم برگ ، کلم پلو دمی ، کلم پلو رستورانی ، کلم پلو با کلم قمری ، تزیین کلم پلو ، طرز تهیه 5 نوع کلم پلو سنتی و مجلسی ، طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری ، طرز تهیه کلم پلو با گل کلم ، طرز تهیه کلم پلو شیرازی ، کلم پلو مجلسی ، کلم پلو تهرانی ، کلم پلو مشهدی ، کلم پلو آذری ، سبزی کلم پلو چه سبزی هایی است نی نی سایت ، نسبت سبزی کلم پلو شیرازی ، کلم قمری پلو با گوشت چرخ کرده ، ادویه کلم پلو شیرازی ، طرز تهیه کلم پلو شیرازی با سبزی خشک ، بهترین کلم پلو شیرازی ، کلم پلو شیرازی سایت لبخند سبز ، آشپزی ایرانی ، آشپزی خاورمیانه‌ای ، فرهنگ فارسی ، هنر ایران ، آشپزی کردی ، غذاها ، غذاهای برنجی ، شیر ، ماست ، آشپزی بلغاری ، آشپزی ترکی ، دسرها ، غذاهای راحتی ، غذاهای صبحانه ، فراورده‌های تخمیری ، لبنیات ، میان‌وعده‌ها ، غذاهای ایرانی ، دستور آشپزی ، ناهار چی درست کنم ، شام چی بپزم ، غذاهای رژیمی ، لبخند سبز ، پایگاه گردشگری لبخند سبز ، پایگاه خبری گردشگری لبخند سبز ، اقتصاد گردشگری ، خبر سبز ، هفته‌نامه خبر سبز ، گردشگری ، ایران گردی ، جاذبه های گردشگری ایران ، جاذبه های گردشگری ،
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار