menusearch
labkhandsabz.ir

«سونسوز» روایتی کمدی از بچه دار نشدن اهالی یک روستا

جستجو
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۰:۲۰:۳۵
۱۴۰۳/۱۱/۱۲ جمعه
(0)
(0)
«سونسوز» روایتی کمدی از بچه دار نشدن اهالی یک روستا
«سونسوز» روایتی کمدی از بچه دار نشدن اهالی یک روستا

سونسوز - لبخند سبز - جشنواره فیلم فجر

مهدی صالحی

لبخند سبز - فیلم "سونسوز" به نویسندگی و کارگردانی رضا جمالی،که به زبان آذری در سومین سانس از روز اول چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد با نگاهی به ژانر درام اجتماعی و طنز، داستانی جذاب و تأمل‌برانگیز را از روستایی روایت می‌کند که درآن بیش از 20 سال است صدای نوزادی شنیده نشده است و همه اعتقاد دارند که زنان روستا مشکل دارند به همین خاطر مردان به دنبال زنانی دیگربرای خود می‌گردند و همین داستان جذاب و زیبا است که مخاطب را از ابتدا تا انتها درگیر خود می‌کند، سونسوز در لغت دو معنی دارد یکی بی پایان و دیگری بدون فرزند است و جالب اینجاست که کلمه سون که به معنی فرزند است در زبان انگلیسی هم به همین معنی است.

در این مقاله از پایگاه خبری لبخند سبز ، به بررسی نکات قابل توجه این فیلم از جمله انسجام روایی، ساختار فیلم در فیلم، و عناصر تراژیک‌کمدی می‌پردازیم.

یکی از نقاط قوت «سونسوز»، انسجام روایی آن است. فیلم با ایده‌ای ساده آغاز شده و بدون حواشی غیرضروری، داستان را به شکل متمرکز پیش می‌برد. روایت حول شخصیت کاظم و تلاش او برای ساخت فیلم می‌چرخد و مخاطب را همراه با فراز و نشیب‌های این فرآیند پیش می‌برد. سوژه اصلی، یعنی نازایی مردم روستا، به اندازه کافی جذاب است و سادگی و وضوح داستان به جذابیت آن افزوده است.

" فیلم «سونسوز» از تکنیک فیلم در فیلم با رویکردی نوآورانه استفاده می‌کند. برخلاف آثار مشابه، رضا جمالی دوربین جداگانه‌ای برای فیلم داخل فیلم به کار نمی‌برد، بلکه از همان دوربین اصلی استفاده می‌کند. این روش علاوه بر ایجاد موقعیت‌های کمیک، با قواعد سینما بازی کرده و به آن‌ها شوخی می‌کند. برای مثال، زمانی که کاظم با دست قاب مورد نظرش را می‌بندد یا مسلم برای گرفتن پول نزد او می‌رود، صحنه‌هایی هستند که از زوایای مختلف قابل تفسیرند. این نوآوری به جذابیت بصری و مفهومی فیلم افزوده است.

سونسوز - لبخند سبز - جشنواره فیلم فجر

 

یکی دیگر از عناصر جالب توجه فیلم "سونسوز"، ترکیب تراژدی و کمدی است. شخصیت‌های اصلی فیلم، کاظم و مسلم، دو پیرمرد هستند که با وجود سن بالا، آرزوی ساخت یک فیلم و معروف شدن را در سر دارند. آن‌ها امیدوارند با فروش فیلم به ثروت و موفقیت برسند، اما این آرزو در تضاد با واقعیت‌های زندگی آن‌ها قرار دارد.

این موقعیت‌های کمیک، در عین حال که خنده‌دار هستند، حسی از تراژدی را نیز در خود دارند. تلاش این دو پیرمرد برای تحقق رویایشان، با وجود تمام موانع و مشکلات، به فیلم عمق و غنای احساسی بخشیده است. این ترکیب هوشمندانه از طنز و تراژدی، یکی از نقاط قوت فیلم محسوب می‌شود.

فیلم «سونسوز» اثری است که با انسجام روایی، نوآوری در ساختار فیلم در فیلم، و ترکیب تراژیک‌کمدی، داستانی جذاب و تأمل‌برانگیز را روایت می‌کند. رضا جمالی با تسلط بر فضاسازی و استفاده هوشمندانه از عناصر سینمایی، توانسته است فیلمی خلق کند که هم از نظر بصری و هم از نظر مفهومی جذابیت زیادی دارد.

با این حال، فیلم می‌توانست با پرداخت عمیق‌تر به شخصیت‌ها و کاهش برخی از موقعیت‌های کمیک تکراری، به اثری کامل‌تر و ماندگارتر تبدیل شود. به‌طور کلی، «سونسوز» فیلمی است که ارزش تماشا دارد و می‌تواند برای علاقه‌مندان به سینمای اجتماعی و طنز جذاب باشد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار