میثم صالحی
لبخند سبز - در بخش دوم برنامه سفر به چالوس از جاذبه های گردشگر ی برج تهمینه در روستای میدانک، پیست اسکی دیزین، آبشار هریجان، جنگلهای سرپوش تنگه، دریاچه ولشت، کندلوس، چالوس، مرداب کندوچال و در آخر کلاردشت سفر خواهیم کرد.
روستای میدانک
روستای میدانک، در کنار طبیعت، جاده چالوس برای شما یادگارهای تاریخی دارد. در کیلومتر ۶۰ جاده کرج به روستای میدانک میرسید. اینجا سراغ برج تاریخی معروف این شهر را بگیرید. برج آرامگاهی میدانک، یکی دیگر از مکان های دیدنی در مسیر جاده چالوس است که جزو مهمترین آثار تاریخی بخش آسارای شهرستان کرج به شمار میرود. این برج که بین مردم بومی با نام «برج تهمینه» نیز شناخته میشود، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و قدمت این بنای سنگی با پلان هشت ضلعی، به دوره تیموری برمیگردد.
میدانک، غار زیبایی هم دارد که در شمال شرقی این روستا واقع شده است. غار میدانک که طول آن به حدود ۱۵۰ متر میرسد، سه تالار دارد و با توجه به ارتفاع کم چند متر اول غار، پیمایش آن بهصورت سینهخیز و نشسته انجام میشود و سپس با افزایش ارتفاع میتوان باقی مسیر را ایستاده طی کرد.
دیزین
با حضور در دیزین میتوانید از جاذبههای ورزشی هم لذت ببرید. در کنار چندین قله معروف برای کوهنوردی، میتوانید در پیست بینالمللی اسکی دیزین در۷۵ کیلومتری شهر کرج، تفریحی جذاب و ورزشی مفرح را تجربه کنید. این پیست دارای چهار تلهکابین، دو تلهسیژ، ۲۳ پیست اسکی و هفت تله اسکی بشقابی و تله اسکی چکشی و پیست چمن است. در کنار اینها، زمین تنیس و والیبال و بازی کودکان و اسبسواری هم وجود دارد.
آبوهوای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد در زمستان و هوای دلپذیر در تابستان و همین طور امکانات فراوان و دسترسی مناسب، دیزین را به یک دهکده توریستی کمنظیر زمستانی و تابستانی در خاورمیانه تبدیل کردهاند. پیست اسکی روی چمن دیزین با ۶۵۰ متر طول نیز امکان اسکی در طول تابستان را برای علاقهمندان فراهم کرده است؛ ضمن اینکه این منطقه سالانه میزبانی از مسابقات جهانی اسکی روی چمن را بر عهده دارد.
از دو مسیر شمشک و جاده چالوس میتوان به دیزین رفت. اگر از کرج وارد جاده چالوس بشوید، ۶۵ کیلومتر بعد از کرج و از گچسر میتوانید بهجای ادامه مسیر شمال، به «دلکوه» و سمت روستای «والیترود» بروید. بعد از روستای والیترود و پشت سر گذاشتن چندین مجتمع مسکونی به پیست اسکی دیزین میرسید.
روستا و آبشار هریجان
روستا و آبشار هریجان، در حاشیه منطقه حفاظتشده هریجان قرار دارد و اگر بخواهید شانس خود را برای دیدن کبک، کل، خرس و پلنگهای منطقه بیازمایید، باید قبلش از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز بگیرید. هریجان به آبشار باریک و بلند و البته دشتهای سرسبز و روحانگیز اطرافش مشهور است. روستای هریجان در حوالی گردنه هزارچم و چهار کیلومتر بعد از سیاه بیشه قرار دارد که پس از حدود ۴٫۵ کیلومتر مسیر خاکی، به روستا میرسید که دارای بافت زیبای روستایی و کلبههایی با سقف چوبی است.
بهترین زمان سفر به آبشار هریجان، فصل بهار است
از روستا تا پای آبشار، بهاندازه یک ربع پیادهروی در پیش دارید که در دشتی سرسبز و خوشآبوهوا جای قرار دارد و تماشای گلهای وحشی دشت و شنیدن آواز پرندهها، هوش از سرتان خواهد برد.
پس از رسیدن به تاج آبشار، وارد جاده پشت آن نشوید؛ زیرا هم امکان برخورد با جانوران وحشی وجود دارد و هم برای ورود به منطقه حفاظتشده نیاز به مجوز دارید.
بهترین زمان سفر به هریجان را میتوان فصل بهار دانست که دشتهای اطراف آبشار مملو از گلهای وحشی زیبا میشوند؛ اما یادمان باشد نقش ما در حفاظت از این طبیعت بکر، نریختن زباله، نچیدن و لگدمال نکردن گلهای وحشی است. فاصله نزدیک این آبشار با شهر شلوغ تهران، آن را به گزینهای عالی برای گذراندن آخر هفتهای دلچسب تبدیل کرده است.
جنگل سرپوش تنگه
جنگل سرپوش تنگه که بین چالوس و مرزن آباد و قبل از پلیس راه چالوس واقع شده، برای افراد عاشق جنگلپیمایی مناسب است. در این منطقه، تنگههایی وجود دارد که درختان بلند روی آن را پوشاندهاند و از همین رو، سرپوش تنگه نامیده میشود. تنگه اول از سنگهای بزرگ و خزهپوش تشکیل شده که آبی از میان آن عبور میکند و درختان سر به فلک کشیده، آسمان آن را احاطه کردهاند. پس از عبور از آبشار انتهایی تنگه اول، به تنگه دوم خواهید رسید که با چشمههای متعدد و مناظر بیبدیل و آرامش و سکوتش، شما را شگفتزده خواهد کرد. برای پیمایش مسیر تنگه دوم به تجهیزات فنی و مهارت لازم نیاز دارید. بازدید از این منطقه بکر را به روزهای بهار و تابستان موکول کنید که آبوهوای مساعدی بر منطقه حاکم است و یکی از پاتوقهای تابستانی طبیعتگردان محسوب میشود.
کلاردشت
نیازی به معرفی نیست، کلاردشت را همه میشناسند و از آنجا که به «بهشت گمشده» معروف شده، هرسال بهویژه در تابستان پذیرای گردشگر ان داخلی و خارجی است. منطقهای که به یکی از قطبهای گردشگر ی شمال ایران و از جاذبههای جاده چالوس تبدیل شده و این موضوع را از دریاچه، جنگل، آبوهوای مطبوع و مناظر طبیعی دلانگیزش وام دارد. راه رسیدن به کلاردشت از جاده چالوس، مرزنآباد است. ۲۵ کیلومتر قبل از چالوس از این دوراهی بهسمت غرب منحرف میشوید و ۲۰ کیلومتر بعد به کلاردشت میرسید. منطقه کلاردشت از ییلاقات و آبادیهای فراوان تشکیل شده است. همچنین در این منطقه، ۴۵ قله با ارتفاع بیش از ۴۰۰۰ متر وجود دارد که علمکوه، بلندترین آنها است.
جنگل زیبای «مازیچال» در ابتدای جاده «عباسآباد»، جنگل «آزو» و جنگل «مجل» در دو سمت دره کلاردشت، جنگل انبوه عباسآباد در انتهای شمال غربی کلاردشت و آبشار «آکاپل» رودبارک از دیدنیهای دیگر این منطقه رویایی هستند. مرداب دریوک نیز گاهی اوقات با وجود مه زیبایی که روی آن قرار میگیرد، چهرهای وهمآلود و اسرارآمیز پیدا میکند. علاوه بر این، کاخ اجابیت یا اُجابت از دوران پهلوی نیز ارزش دیدن دارد؛ بهخصوص که محوطه اطراف کاخ مملو از درختان سرو با چشماندازی زیبا است.
دریاچه ولشت
ولشت، دریاچه آب شیرینی محصور در کوههای بلند البرز است که حدود ۲۰ هکتار وسعت دارد. برای رفتن به ولشت دو راه دارید، راه اول دو کیلومتر بعد از مرزنآباد است که بهسمت غرب منحرف میشود و حدود ۱۳ کیلومتر بعد شما را به دریاچه خواهد رساند که هفت کیلومتر آن آسفالت و مابقی خاکی است. بعد از چند دقیقه رانندگی در این جاده خاکی به یک سربالایی تند میرسید. این گردنه پیچدرپیچ با انبوه درختان کاج را که پشت سر بگذارید، به دریاچه خواهید رسید. مسیر دوم هم از روستای «کلنو»، درست وسط راه مرزنآباد به کلاردشت است.
دریاچه ولشت که یکی از ۱۰ دریاچه آب شیرین کشور به حساب میآید، در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است و آب آن علاوه بر جوشش چشمهها، از برف و باران تامین میشود.
در بازدید از دریاچه میتوانید از کنارههای دریاچه یا روی قایقهای کرایهای ماهی بگیرید. بیش از هر چیز دل به سکوت، آرامش و خنکای کوهستان بدهید و از طبیعت بکر آن لذت ببرید. شنا نیز از دیگر گزینههای پیش روی شما است؛ البته به شرطی که شناگر ماهری هستید. با اینکه این دریاچه در همه فصول زیبا به نظر میرسد، اما بهترین زمان سفر به آن، بهار و تابستان است.
کندلوس
در روستای تاریخ و طبیعت، کندلوس، به شگفتیها و زیباییهای کمنظیری دعوت هستید. پنج کیلومتر بعد از مرزنآباد و از دوراهی «دوآب» که بهسمت کجور حرکت کنید، تابلوی «روستای فرهنگی تاریخی کندلوس ۴۲ کیلومتر» بهترین راهنما خواهد بود. در کندلوس یکی از زیباترین بافتهای روستایی اقلیم شمال کشور را خواهید دید و میتوانید در کوچههای سنگفرش، کنار پنجرههای چوبی و پرچینهای کوتاه آن، آبوهوایی تازه کنید و از چشمههای گوارا، آوای رودخانه، زمزمه پرندگان، آبشاری تماشایی و درختان سر به فلک کشیده نهایت لذت را ببرید.
کندلوس واقع در منطقه کجور، قدمتی چند هزار ساله دارد و اگر بازدید از موزه کندلوس را از دست ندهید، با بخشی از این تاریخ آشنا خواهید شد. قصه مینا و آن پلنگ معروفش مربوط به این روستا و خانهاش هنوز پابرجا است. موزه گیاهان دارویی روستای کندلوس نیز در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار قرار دارد که حدود ۲۰۰ گونه گیاه ارزشمند را در خود جای داده است.
شهر چالوس
انتهای جاده چالوس به شهر چالوس و ساحل خزر میرسد. در شهر چالوس میتوانید از ساحل گرم خزر لذت ببرید، البته باید چند دقیقهای را تا ساحل دریا طی کنید. ساحل «رادیودریا» در پنج کیلومتری شهر چالوس از معروفترین ساحلهای شنا در نزدیکی این شهر است. در این مناطق ساحلی امکاناتی مثل آلاچیق، پارک جنگلی، مناطق سالمسازیشده شنا، پارک بازی کودکان و انواع فروشگاه و سوئیت اجارهای برای گردشگر ان در نظر گرفته شده است.
یکی از جاهای دیدنی چالوس، کاخ چایخوران است که در دوره رضا شاه ساخته شد و همان طور که از نامش برمیآید، مخصوص استراحتهای موقت و کوتاه بوده است. این کاخ که در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسید، در جنوب میدان معلم قرار دارد. در هفت کیلومتری شهر چالوس و کنار رودخانه چالوس، جنگل معروف مشل موزی یا همان جنگل فین یا محمدآباد قرار دارد که بازدید از آن خالی از لطف نخواهد بود. در دل این جنگل هم جاذبه دیگری به نام مرداب هسل قرار دارد که در هر فصل با زیباییهای خاصش، جلوهگری میکند.
پارک جنگلی نمک آبرود با ۲۰۰ هکتار، از جاذبههای گردشگر ی این منطقه است که با امکانات مختلفی نظیر تلهکابین، اقامتگاه، رستوران و شهربازی و... از گردشگران پذیرایی میکند.
مرداب کندوچال
در مسیر رسیدن به شهر چالوس از طریق جاده چالوس میتوانید به مرداب کندوچال سری بزنید که در میان جنگل سرسبز و زیبای فین قرار دارد. غیر از درختان جنگلی که دورتادور آن را فرا گرفتهاند، نیزار و گیاهان مردابی در این منطقه کم نیست. برای اینکه شاهد چشمانداز زیبا و دلانگیز نیلوفرهای آبی باشید، باید در ماه اردیبهشت بهطرف شهر چالوس و مرداب کندوچال حرکت کنید. یکی از بخشهای زیبای مرداب، پرندگان و گونههای جانوری اطراف آن هستند که برای گردشگران جذاب خواهند بود.
برای رسیدن به این مرداب باید تا پنج کیلومتری چالوس و روستای«سی نوا» بروید. اگر هم خواستید میتوانید در محوطه اطراف مرداب چادر بزنید. پارک جنگلی فین نیز با امکاناتی همچون سوارکاری در محوطه پارک، مکانهایی برای نشستن و پخت جوجه و کباب و نیز سرویس بهداشتی، محل خوبی برای اتراق به شمار میرود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
مجله گردشگری لبخند سبز
معرفی آثار باستانی و جاذبه های گردشگری، مراکز خرید، رستورانها، مراکز فرهنگی و هنری، غذاها و آئین های سنتی، گردشگری سلامت و تمام آنچه به گردشگری ربط دارد البته با چاشنی لبخند چون قرار است کاری کنیم که حالمان بهتر بشود.
تاریخ شروع فعالیت سایت : اول دی ماه 1401
تهران پلاک 55 واحد 15
والا به خدا شما زنگ بزن ما خودمان خدمت میرسیم چرا شما بیفتید تو زحمت اگر هم خیلی مشتاق دیدن ما هستید تماس تصویری و بعدش هم کارت به کارت مبلغ آگهی که سفارش دادید .
اگر ایمیل زدید شما که دستتان به زدن عادت کرده یک پیامک هم بزنید راه دوری نمیرود ثواب دارد .
09126465250
labkhandsabz1@gmail.com
امیدوارم لبخند در لحظه لحظه زندگیتان جاری باشد .
تمامی عکسها و نوشته های این سایت بجز آنها که کپی میکنیم تولید خودمان است و هر گونه بهره برداری از آن مجاز است ( شما که بر میدارید چرا خودمان را سبک کنیم اونم تو این گرونی فقط اسم ما به عنوان نویسنده این گوشه کنارها بنویسید ممنون میشوم اگر لینک هم دادید که چه بهتر ) و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.