


غذاهای سنتی مردم ایران با تنوع گوناگون همیشه مورد علاقه بوده است و وجود یک نوع غذا در فرهنگ های مختلف نشان از اشتراکات فرهنگی است که از این نوع میتوان به آش دوغ
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
دوغ محلی: ۱/۵ لیتر (میتونی از دوغ کمنمک و غلیظ استفاده کنی)
برنج نیمدانه: ۱ پیمانه
نخود: ۱ پیمانه (از شب قبل خیسکرده)
سبزی آش خردشده (تره، گشنیز، جعفری، شوید، اسفناج یا برگ چغندر): ۴ پیمانه
سیر: ۳ حبه
پیاز: ۲ عدد
تخممرغ: ۱ عدد (برای جلوگیری از بریدن دوغ، اختیاری)
روغن یا کره حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری (برای تزئین)
پخت نخود
نخودهای خیسخورده رو با مقداری آب بپز تا کاملاً نرم بشن.
پخت برنج
برنج نیمدانه رو در قابلمهای جداگانه با مقداری آب بپز تا کمی باز بشه و لعاب بندازه.
ترکیب دوغ و مواد اولیه
در یک قابلمه بزرگ، دوغ سرد رو با تخممرغ (در صورت تمایل) مخلوط کن و هم بزن تا یکدست بشه. قابلمه رو روی حرارت ملایم بذار و مدام هم بزن تا دوغ نجوشه و نبره.
افزودن برنج و نخود
وقتی دوغ کمی گرم شد، برنج پخته و نخود رو اضافه کن. اجازه بده مواد حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزن تا آش غلیظتر بشه.
اضافه کردن سبزیها
حالا سبزیهای خردشده رو اضافه کن و بذار آش با حرارت خیلی کم جا بیفته. در این مرحله میتونی کمی نمک و فلفل هم بریزی.
سرخ کردن پیاز و نعنا
پیازها رو خلالی خرد کن و سرخ کن تا طلایی بشن. کمی نعنا خشک رو در روغن داغ بریز و از روی حرارت بردار تا نسوزه.
سرو آش دوغ
وقتی آش به غلظت دلخواه رسید، از روی حرارت بردار. در هنگام سرو، روی آش رو با پیاز داغ، نعنا داغ و کمی سیر سرخشده تزئین کن.
سرو آش دوغ ارومیه
این آش خوشعطر و خنک رو میتونی هم گرم و هم سرد سرو کنی. در ارومیه معمولاً آش دوغ رو بهصورت ولرم یا سرد میخورن، بهخصوص در روزهای گرم تابستون. همراه با نان تازه سنگک یا لواش، یه وعدهی کامل و سبک به حساب میاد.
🔸 نکتهها:
برای جلوگیری از بریدن دوغ، حرارت باید همیشه ملایم باشه و هم زدن قطع نشه.
بعضیها کمی بلغور گندم هم به این آش اضافه میکنن تا لعاب بیشتری بده.
دوغ ترش و غلیظ، طعم آش رو اصیلتر و خوشمزهتر میکنه
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
مجله سینمایی و گردشگری لبخند سبز
معرفی آثار باستانی و جاذبه های گردشگری، مراکز خرید، رستورانها، مراکز فرهنگی و هنری، غذاها و آئین های سنتی، گردشگری سلامت و تمام آنچه به گردشگری ربط دارد و نقد فیلم و سریال و معرفی آنها و هر آنچه به سینما ربط دارد و ندارد، البته با چاشنی لبخند چون قرار است کاری کنیم که حالمان بهتر بشود.
تاریخ شروع فعالیت سایت : اول دی ماه 1401
تهران پلاک 55 واحد 15
والا به خدا شما زنگ بزن ما خودمان خدمت میرسیم چرا شما بیفتید تو زحمت اگر هم خیلی مشتاق دیدن ما هستید تماس تصویری و بعدش هم کارت به کارت مبلغ آگهی که سفارش دادید .
اگر ایمیل زدید شما که دستتان به زدن عادت کرده یک پیامک هم بزنید راه دوری نمیرود ثواب دارد .
09126465250
labkhandsabz1@gmail.com
امیدوارم لبخند در لحظه لحظه زندگیتان جاری باشد .
تمامی عکسها و نوشته های این سایت بجز آنها که کپی میکنیم تولید خودمان است و هر گونه بهره برداری از آن مجاز است ( شما که بر میدارید چرا خودمان را سبک کنیم اونم تو این گرونی فقط اسم ما به عنوان نویسنده این گوشه کنارها بنویسید ممنون میشوم اگر لینک هم دادید که چه بهتر ) و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

.jpg)







