menusearch
labkhandsabz.ir

آش دوغ ارومیه آش سنتی و خوش‌طعم آذربایجان غربی + دستور پخت

جستجو
شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ | ۱۱:۰۹:۳۷
۱۴۰۴/۸/۱۶ جمعه
(0)
(0)
آش دوغ ارومیه آش سنتی و خوش‌طعم آذربایجان غربی + دستور پخت
آش دوغ ارومیه آش سنتی و خوش‌طعم آذربایجان غربی + دستور پخت

آش دوغ ارومیه - لبخند سبز

زهرا علیخانی

 

غذاهای سنتی مردم ایران با تنوع گوناگون همیشه مورد علاقه بوده است و وجود یک نوع غذا در فرهنگ های مختلف نشان از اشتراکات فرهنگی است که از این نوع می‌توان به آش دوغ 

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
دوغ محلی: ۱/۵ لیتر (می‌تونی از دوغ کم‌نمک و غلیظ استفاده کنی)

برنج نیم‌دانه: ۱ پیمانه

نخود: ۱ پیمانه (از شب قبل خیس‌کرده)

سبزی آش خردشده (تره، گشنیز، جعفری، شوید، اسفناج یا برگ چغندر): ۴ پیمانه

سیر: ۳ حبه

پیاز: ۲ عدد

تخم‌مرغ: ۱ عدد (برای جلوگیری از بریدن دوغ، اختیاری)

روغن یا کره حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری (برای تزئین)

 

 

  • طرز تهیه آش دوغ ارومیه

پخت نخود

 

نخودهای خیس‌خورده رو با مقداری آب بپز تا کاملاً نرم بشن.

پخت برنج

 

برنج نیم‌دانه رو در قابلمه‌ای جداگانه با مقداری آب بپز تا کمی باز بشه و لعاب بندازه.

 

ترکیب دوغ و مواد اولیه

 

در یک قابلمه بزرگ، دوغ سرد رو با تخم‌مرغ (در صورت تمایل) مخلوط کن و هم بزن تا یکدست بشه. قابلمه رو روی حرارت ملایم بذار و مدام هم بزن تا دوغ نجوشه و نبره.

افزودن برنج و نخود

وقتی دوغ کمی گرم شد، برنج پخته و نخود رو اضافه کن. اجازه بده مواد حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزن تا آش غلیظ‌تر بشه.

 

اضافه کردن سبزی‌ها

حالا سبزی‌های خردشده رو اضافه کن و بذار آش با حرارت خیلی کم جا بیفته. در این مرحله می‌تونی کمی نمک و فلفل هم بریزی.

 

سرخ کردن پیاز و نعنا

پیازها رو خلالی خرد کن و سرخ کن تا طلایی بشن. کمی نعنا خشک رو در روغن داغ بریز و از روی حرارت بردار تا نسوزه.

 

سرو آش دوغ

وقتی آش به غلظت دلخواه رسید، از روی حرارت بردار. در هنگام سرو، روی آش رو با پیاز داغ، نعنا داغ و کمی سیر سرخ‌شده تزئین کن.

 

سرو آش دوغ ارومیه


این آش خوش‌عطر و خنک رو می‌تونی هم گرم و هم سرد سرو کنی. در ارومیه معمولاً آش دوغ رو به‌صورت ولرم یا سرد می‌خورن، به‌خصوص در روزهای گرم تابستون. همراه با نان تازه سنگک یا لواش، یه وعده‌ی کامل و سبک به حساب میاد.

 

🔸 نکته‌ها:

برای جلوگیری از بریدن دوغ، حرارت باید همیشه ملایم باشه و هم زدن قطع نشه.

بعضی‌ها کمی بلغور گندم هم به این آش اضافه می‌کنن تا لعاب بیشتری بده.

دوغ ترش و غلیظ، طعم آش رو اصیل‌تر و خوش‌مزه‌تر می‌کنه

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
سایت ساز و فروشگاه ساز یوتاب