menusearch
labkhandsabz.ir

از پیشکش به ناصرالدین‌شاه تا صادرات جهانی، افسانه شیرینی که سوهان نام گرفت

جستجو
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۳:۴۵:۴۲
۱۴۰۴/۴/۳۱ سه شنبه
(0)
(0)
از پیشکش به ناصرالدین‌شاه تا صادرات جهانی، افسانه شیرینی که سوهان نام گرفت
از پیشکش به ناصرالدین‌شاه تا صادرات جهانی، افسانه شیرینی که سوهان نام گرفت

سوهان - لبخند سبز

زهرا علی خانی

لبخند سبز - سوهان قم، نماد شیرینی‌های ایرانی، قدمتی ۱۵۰ساله دارد. داستان پیدایش آن به سال ۱۲۸۹هجری قمری (دوره قاجار) بازمی‌گردد، زمانی که برای افتتاح صحن اتابکی حرم حضرت معصومه (س)، حلواپزی به نام ملّا ابراهیم شماعی، حلوايی از آرد، شکر، روغن، پسته، زعفران و گلاب تهیه کرد. وقتی این شیرینی به نماینده ناصرالدین‌شاه (رئیس ایل قاجار) تقدیم شد، پس از چشیدن گفت: «این شیرینی مانند سوهان، غذا را برید و هضم کرد!». ازآن‌پس نام «سوهان» بر این شیرینی ماندگار شد.

تحول مواد اولیه:

 نسخه اولیه: حلوای نرم با آرد گندم.

 نسخه مدرن: افزودن زرده تخم‌مرغ و جایگزینی آرد جوانه گندم برای افزایش تردی و ماندگاری.

 انواع: سوهان‌عسلی، لقمه‌ای، کنجدی، گزی، پشمکی و دسر سوهان (نرم مانند نسخه اولیه).

وضعیت کنونی:

 تولید: بیش از ۷۰۰کارگاه در قم، روزانه ۲۵تن.

 صادرات: ۲۰تن به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و اروپا (پیش از کرونا).

 ارزش غذایی: جوانه گندم، منبع ویتامین‌های B و E و آرام‌بخش اعصاب.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار
طراحی توسط سایت ساز خبری یوتاب