این آرامگاه بزرگ از بخش های مختلفی تشکیل شده است. و جلب است بدانید همه چیز دراین آرامگاه معنی و مفهوم خاصی دارد. در زیر هر کدام از بخشهای آرامگاه را معرفی میکنیم:
حیاط جنوبی
که در واقع ورودی اصلی آرامگاه است که در دو طرف این ورودی باغچههای گل بزرگی قرار دارد و در میان آن دو استخر بزرگی قرار گرفته است. این بخش جنوبی در واقع نمادی از مادیات است که با نزدیک شدن به بخش شمالی که مزار حافظ قرار دارد، از بندهای انسانی آزاد شده و با بالا رفتن از پلههای ایوان به سیر و سلوک عرفانی نزدیک میشود سپس با پایین آمدن از پله ها همانند تعظیمی در برابر خورشید که همان آرامگاه اصلی است است. ایوان از ۹ پله تشمیل شده است که مضمون ۹ آسمان را تداعی میکند.
آرامگاه مرکزی
گنبدی به ارتفاع ۱۰ متر از جنس مس روی مزار حافظ برافراشته شده است که نمادیانگر آسمان است و همانند کلاه درویشان ترک است. رنگ درونی گنبد با رنگهایی که نماد عرفان هستند مزین شده است و جالب است بدانید رنگهای به کار رفته در این گنبد هم هرکدام بیانگر نمادی است مانند رنگ قهوهای نماد خاک، رنگ فیروزهای نماد بهشت. در زیر گنبد سنگ مزار به ارتفاع یک متر از سطح زمین قرار گرفته است که روی آن را اشعار زیبایی حکاکی شده است.
رواق چهار ستونه (بیست ستون)
اگرچه این رواق دارای ۲۰ ستون سنگی بلند است اما از آن جهت که ۴ ستون وسط آن به زمان کریم خان بر میگردد به آن رواق ۴ ستونه میگویند. در زیر این مکان آب انباری قرار دارد که حیاط را به قسمت شمالی و جنوبی تقسیم میکند. در سمت چپ این مکان اتاقهایی وجود دارد که به آرامگاههای افراد مهمی مانند قوام السلطنه (سیاستمدار دوران قاجار و پهلوی) اختصاص یافته است.
محوطه شمالی
در این قسمت آرامگاه حافظ و درختهای نارنج با دو حوض مستطیل شکل قرار دارد. که بخش شمالی نمادی از ملکوت است که متشکل از ۸ درب ورودی و خروجی است. جالب است بدانید ۸ ستون آرامگاه مرکزی نشان دهنده قرنی است که حافظ در آن زندگی میکرده است. همچنین نمایانگر هشت درب بهشت است.
زمان مورد نیاز از این آرامگاه ۱ الی ۲ ساعت است. همچنین برای وارد شدن به آرامگاه حافظیه باید در قبال پرداخت هزینهای بلیط تهیه کنبید.
برای کسانی که با پرواز تهران به شیراز به این شهر سفر کرده اند و میخواهند با حمل و نقل عمومی به آرامگاه حافظیه بروند بهتر است از طریق مترو درایستگاه زندیه پیاده شوند و سپس با استفاده اتوبوسهای پایانه شهید دستغیب - بلوار نارنجستان را سوار شده و در ایستگاه حافظیه پیاده شوند.
فاصله باغ جهان نما تا آرامگاه حافظیه شیراز: ۹۵۰ متر پیاده روی
فاصله موزه هفت تنان تا آرامگاه حافظیه شیراز: حدود ۱ کیلومتر
فاصله باغ عفیف آباد تا آرامگاه حافظیه شیراز:۸.۳ کیلومتر
هتل پرسپولیس شیراز
هتل پارک شیراز
هتل اطلس شیراز
هتل رویال شیراز
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
مجله گردشگری لبخند سبز
معرفی آثار باستانی و جاذبه های گردشگری، مراکز خرید، رستورانها، مراکز فرهنگی و هنری، غذاها و آئین های سنتی، گردشگری سلامت و تمام آنچه به گردشگری ربط دارد البته با چاشنی لبخند چون قرار است کاری کنیم که حالمان بهتر بشود.
تاریخ شروع فعالیت سایت : اول دی ماه 1401
تهران پلاک 55 واحد 15
والا به خدا شما زنگ بزن ما خودمان خدمت میرسیم چرا شما بیفتید تو زحمت اگر هم خیلی مشتاق دیدن ما هستید تماس تصویری و بعدش هم کارت به کارت مبلغ آگهی که سفارش دادید .
اگر ایمیل زدید شما که دستتان به زدن عادت کرده یک پیامک هم بزنید راه دوری نمیرود ثواب دارد .
09126465250
labkhandsabz1@gmail.com
امیدوارم لبخند در لحظه لحظه زندگیتان جاری باشد .
تمامی عکسها و نوشته های این سایت بجز آنها که کپی میکنیم تولید خودمان است و هر گونه بهره برداری از آن مجاز است ( شما که بر میدارید چرا خودمان را سبک کنیم اونم تو این گرونی فقط اسم ما به عنوان نویسنده این گوشه کنارها بنویسید ممنون میشوم اگر لینک هم دادید که چه بهتر ) و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.