لبخند سبز - دریاچه نمک حوض سلطان به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومتر مربع در شمالشرق شهرستان قم واقع شدهاست. در مواقع بارندگی و ذوب برفهای ارتفاعات اطراف، چون بر میزان آب ورودی افزوده میشود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم میشود. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است.
در سال ۱۸۸۳ میلادی بر اثر ساخت جاده ی شوسه ی تهران قم دریاچه حوض سلطان تشکیل شد. این دریاچه که به دریاچه ی ساوه قم و دریاچه ی شاهی نیز معروف است در شمال شرق شهرستان قم قرار دارد. رشته کوه های البرز در شمال آن درکنار مناظر گوناگون و دیدنی خاص این منطقه در فصول مختلف و در ساعات روز یکی از مناطق دیدنی استان قم هستند. درون دریاچه جاده ی خاکریزی برای جلوگیری از فرورفتن خودروها در باتلاق و بهره برداری از نمک دریاچه مورد استفاده قرار میگیرد.
وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن در فصول مختلف سال متفاوت و سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. به دلیل وجود ورقه های نمک فراوان برداشت آن از اوایل تابستان در منطقه ی جنوبی این دریاچه آغاز میشود. این دریاچه از دو چاله ی جدا از هم تشکیل شده است. چاله غربی به نام حوض سلطان و چاله شرقی به نام حوض مره است که به وسیله ی یک آبراهه به هم وصل میشوند. در فصول پر آب ابتدا چاله مره پر میشود و سپس آب اضافی وارد حوض سلطان میشود. رودهای متعددی به این دریاچه وارد میشوند که عموماً از اراضی شوره زار و نمکی اطراف عبور میکنند.
هر ساله مخصوصا در فصل پائیز و فصل بهار که هوا بهتر است گردشگر ی در این دریاچه رونق دارد البته برای رسیدن به اینجا باید در حدود 35 کیلومتر که از سمت قم به سمت تهران در اتئبان حرکت کردید وارد جاده خاکی بشوید که به دریاچه نم قم میرسد، پیشنهاد میکنیم خیلی با ماشین جلو نروید چون سطح دریاچه باتلاقی است و ممکن است در گل فرو بروید.
گذر از عرض دریاچه به حدی جالب و لذت بخش است که بسیاری از گردشگر ان ۵ ساعت از زمان خود را صرف میکنند تا به انتهای آن برسند. حواستان باشد که این دریاچه با دیگر دریاچه ها فرق دارد. اینجا دریاچه نمک است و نمیشود با قایق از میان آن گذشت. باید مسیر را با پای پیاده طی کنید پس لباس و کفش مناسب داشته باشید تا اگر لباستان به نمک آغشته شد آن را عوض کنید
سطح صیقلی دریاچه به مانند آینه ای طبیعی خودش را در بستر بیابان گسترانیده و جلوه خاصی را به وجود آورده است. پس خودتان را در بزرگترین آینه طبیعی ایران تماشا کنید.
عکاسی از این منظره، عکاسان بسیاری را به سوی خود میکشاند تا تصاویر زیبایی را برای خود ثبت کنند.
برخی نیز در گروه های دوچرخه سواری و آفرود راهی این منطقه میشوند و عرض دریاچه را طی میکنند.