menusearch
labkhandsabz.ir

مخوف ترین زندان دیوان جهان در ایران

جستجو
پنج شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ | ۱۲:۸:۴۶
۱۴۰۱/۱۲/۱۵ دوشنبه
(0)
(0)
مخوف ترین زندان دیوان جهان در ایران
مخوف ترین زندان دیوان جهان در ایران

سمیه صالحی

لبخند سبز - شاید اگر می‌دانستید مخوف ترین اثر تاریخی جهان به نام زندان دیوان در ایران قرار دارد که هنوز هم همان کاربرد را دارد از ترس مو به تنتان نمی‌ماند و تمامش به صورت خودکار اپیلاسیون می‌شود.

در میان کوه زندان سلیمان، سیاهچاله‌ای عمیق وجود دارد که هیچ راهی به بیرون ندارد و اگر پای در آن بگذارید، قطعا جان خود را از دست خواهید داد ؛ مردم بومی این منطقه بر این باور هستند که حضرت سلیمان از این سیاهچاله برای محبوس کردن دیوهایی استفاده می‌کرده که از او نافرمانی می‌کردند.

گفته می‌شود که در سیاهچاله زندان سلیمان، هنوز دیوی زندانی است که روزی انگشتر دارای نشان و نام اعظم الهی سلیمان را دزدید. این دیو، اکنون به‌حدی خطرناک و عصبانی است که از دهان او، بخار و گازهای سمی بیرون می‌آید و اگر فردی پای به داخل این سیاهچاله بگذارد، توسط دیو کشته خواهد شد. با توجه به این روایت‌ها مشخص می‌شود که چرا نام این مکان، زندان دیو یا زندان سلیمان است.

طبق یکی از افسانه‌های مشهور، روزی یکی از دیوها که قصد فرار از این زندان را داشت، با زبان مشغول لیس زدن زنجیر پای خود می‌شود تا زنجیر را نازک کند. این دیو در زمان فرار و هنگامی که زنجیر خود را پاره می‌کند، به‌جای گفتن «یا الله»، می‌گوید «یا داوود» و به این ترتیب، دوباره در بند زنجیری ضخیم می‌افتد.

جنس سنگ‌های تشکیل‌دهنده کوه‌های آتشفشانی که حفره‌ای در قله خود دارند و دود از آن بلند می‌شود، از نوع آذرین و دگرگونی است؛ اما جالب است بدانید که جنس کوه زندان سلیمان شهرستان تکاب آذربایجان غربی از نوع سنگ‌های رسوبی است. در این میان، سوال مهمی که پیش می‌آید، این است که چگونه در چنین ارتفاعی، سنگ‌های رسوبی حاصل از رسوبات سنگریزه‌ها و ماسه‌های دریایی شکل گرفته‌اند؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید رسوبی بودن یک کوه آتشفشانی، پدیده‌ای نادر در جهان است.

سنگ رسوبی به سنگی گفته می‌شود که بر اثر ته‌نشین شدن مواد موجود در دریا به وجود می‌آید؛ اما در این منطقه هیچ‌وقت، هیچ دریایی وجود نداشته است. به نظر عجیب می‌رسد، این‌طور نیست؟

طبق مشاهدات دانشمندان در این کوه و مناطق اطراف آن، به نظر می‌رسد که حدود دو هزار سال قبل، مخروطی که امروز خالی از آب است و در دهانه تپه واقع شده است، پر از آب بوده است. بقایای آب‌انبارهای اطراف مخروط نیز نشان از غیرقابل استفاده بودن آب این دهانه و دریاچه درون آن دارند و در واقع می‌توان گفت که یک چشمه کوچک، باعث تشکیل این کوه با این ارتفاع بلند شده است و هیچ دریا یا عامل دیگری در شکل‌گیری زندان سلیمان، نقش نداشته است. این چشمه کوچک، حاصل میلیون‌ها سال فعالیت چشمه‌ جوشان آرتزینی است و منشا آن نیز آب‌های زیرزمینی بوده است. این چشمه در ابتدا منجر به تشکیل یک دریاچه مانند دریاچه تخت سلیمان شد؛ دریاچه‌ای که پر از املاح معدنی، آهک و گوگرد بود. جالب است بدانید که این کوه با دریاچه تخت سلیمان ارتباط زیرزمینی دارد.

به‌تدریج و با گذشت زمان، املاح در اطراف دریاچه ته‌نشین شدند و به حالت رسوبی درآمدند. ته‌نشین شدن املاح در طول هزاران سال و بالا آمدن رسوبات دریاچه و فرو ریختن به دهانه، شکاف‌های این دریاچه که در عمق ۱۰۰متری قرار داشتند را مسدود کرد و مخروط به این ترتیب خشک شد. امروزه تنها آثاری از چشمه اولیه در این کوه، قابل‌مشاهده است. پس کوه زندان سلیمان که حفره‌ای عمیق در خود دارد؛ در طول هزاران سال و بر اثر یک پدیده کاملا طبیعی تشکیل شده است.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
هفته نامه خبر سبز
رپرتاژ آگهی
تبلیغات
تبلیغات2
تبلیغات3
تبلیغات4
تبلیغات5
دانلود نشریات لبخند سبز
آخرین اخبار